Klopp: – Mourinho er en fin fyr så lenge man ikke er dommer

Jürgen Klopp har et godt forhold til José Mourinho.
Jürgen Klopp har et godt forhold til José Mourinho. Foto: Eddie Keogh / X01095
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool-manager Jürgen Klopp er full av lovord om sin managerkollega i Chelsea foran lørdagens storkamp mellom lagene. Tyskeren skjønner likevel at ikke alle journalister og dommere er av samme oppfatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Da jeg var i Tyskland, brukte jeg og José Mourinho å sende hverandre meldinger innimellom. Jeg har respekt for jobben han gjør. Han er en fin fyr. Så lenge man ikke er en journalist eller dommer er han en fin fyr, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

48-åringen understreket at det ikke er snakk om noe toppoppgjør på Stamford Bridge.

– Det er 9.-plass mot 15.-plass. Vi har muligheten til å gjøre situasjonen bedre. Jeg kjenner ikke Chelsea godt nok til å vite årsaken til formen deres, men vi må ha respekt for kvaliteten på laget, sa han.

På pressekonferansen ble det også klart at Christian Benteke er spilleklar mot London-laget. Daniel Sturridge er på den andre side uaktuell.

– Christian trente normalt og forbereder seg til i morgen.

Femte kamp

Klopp leder lørdag Merseyside-laget i sin femte kamp. Så langt står han bokført med tre uavgjort og én seier. Sistnevnte kom mot Bournemouth i ligacupen i midtuken. Nathaniel Clyne scoret sitt første og kampens eneste mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen mot Chelsea blir Klopps største oppgave til nå.

– Jeg vet ikke om det enklere å møte Chelsea nå. Synes du kampen mot Tottenham var lett? Southampton-kampen var ikke lett. Vet fremdeles Chelsea-spillerne hvordan man spiller fotball? Selvfølgelig gjør de det, sa Klopp.

Rodgers-rykter på «Brua»

For Mourinho er det nok en kamp med kniven på strupen, skal vi tro britiske medier. Ryktene om at tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers er en aktuell kandidat for jobben på Stamford Bridge har neppe gjort det enklere.

Elleve poeng på 15 kamper er langt under det som forventes av de regjerende mesterne, og historien viser at det med så fattig poengfangst innledningsvis er nærmest umulig å blande seg inn i seierskampen.

I midtuken tapte London-laget i straffesparkkonkurranse mot Stoke i ligacupen.