Styrket Johaug frykter ikke mer forventningspress

Therese Johaug er klar for en ny sesong
Therese Johaug er klar for en ny sesong Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Therese Johaug er sterkere og bedre enn noen gang. Hun rykker fram som nestor i norsk kvinnelangrenn i Marit Bjørgens fravær. Det har hun erfaring til å takle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, jeg er forberedt på at det kanskje kommer til å bli lagt litt ekstra press på meg nå som Marit er borte. Jeg føler jo at jeg har en del erfaring på baken, så det må jeg tåle. Dessuten er det også mange andre på laget som kan gjøre det bra, sier Johaug til NTB.

– Vi er et lag som sammen tar et felles ansvar for Norge og damelangrenn. Vi er ulike typer løpere som prestere på ulike distanser, legger hun til.

Dalsbygda-jenta sier at det kommer til å bli litt rart og annerledes uten Marit Bjørgen på plass, for Bjørgen har stor betydning både resultatmessig og i miljøet.

– Marit er jo helt klart den som har prestert best i alle disiplinene, men jeg tror nok vi alle kommer til å dra lasset sammen uten henne, forteller Johaug.

Les også: Johaug og Bjørgen knuser Northug

Bruddskader ga erfaring

Uheldige Johaug har pådratt seg to brudd i hånden med kort mellomrom midt i sesongoppkjøringen, men det tenker hun ikke mer på nå. Hun vet hun er kommet styrket ut av de to episodene.

– Håndbruddene har gjort at jeg har fått flere erfaringer å bygge på. Det har vel egentlig bare gjort meg sterkere og mer skjerpet på at jeg skal gjøre ting 100 prosent. Hadde dette skjedd den gangen jeg var et par og tjue år, så ville jeg sikkert vært helt fortvilet og trodd at hele sesongen ville gått «rett vest». Nå klarer jeg å se andre muligheter og treningsformer. Det var mye jeg kunne gjøre av bra trening, forklarer hun.

Johaug tok ansvar og tok tak i mange ting hun sikkert ikke ville ha tillagt vekt uten skadene. Hun legger ikke skjul på at både tester og treningsresultater viser at hun ikke er hemmet av det som skjedde, snarere tvert imot.

– Jeg tenker overhodet ikke på det som har skjedd nå. Det gjelder heller å fokusere på sesongen, slik at jeg kan få gjort det beste jeg kan de siste ukene før vi starter, forteller hun.

Les også: Bjørgen: – Ingen forsto alvoret

Drømmer

For Johaug blir Tour de Ski et uttalt hovedmål denne sesongen, men håpet og ønsket går også ut på å sikre flere enkeltseirer i verdenscupen. Hun har mange seirer fra før, men er sulten på mer.

– Tour de Ski og den generelle verdenscupen blir hovedmålene mine. Jeg drømmer jo fortsatt om å få noen flere verdenscupseirer. Derfor håper jeg at det skal gå bra, slik at jeg klarer det, sier hun med et stort smil.

Planen hennes går i alle fall ut på å kutte noen sprintrenn, men alt annet som teller i verdenscupen kommer hun til å gå. Det kommer til å bli full fres fra starten i Ruka, og etter det går det i ett til avslutningen i Canada.

– Målet mitt er at jeg skal kjempe i teten helt fra start. Det ser jo bra ut for meg i så måte akkurat nå, sier Therese Johaug til NTB.

– Helt til slutt, hva tror du konkurrentene dine sier om deg 14 dager før første renn på Beitostølen og en drøy måned før verdenscupstart?

– Nei, det er ikke godt å si hva de mener og sier om meg like før sesongstart, hehe ... De sier vel det samme om meg som jeg sier om dem; at vi frykter hverandre. (©NTB)

Personvernpolicy