Rösler ferdig i Leeds

<p>SPARKET: Uwe Rösler har fått sparken kun få måneder etter at han ble ansatt som manager i Leeda United. Foto: NTB scanpix<br></p>
SPARKET: Uwe Rösler har fått sparken kun få måneder etter at han ble ansatt som manager i Leeda United. Foto: NTB scanpix

Leeds bekreftet mandag at Uwe Rösler er ferdig som manager i klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyskeren med fortid som både spiller og trener i Norge, tok over den engelske mesterskapsserieklubben før denne sesongen.

Det har ikke vært noen stor suksess. Etter 1-2-tapet for Brighton i helgen er den tidligere storklubben plassert som nummer 18 på tabellen.

– Hvorfor ikke meg?

Tidligere Rotherham-manager Steve Evans overtar managerjobben på Elland Road på en rullerende kontrakt. Det bekreftet Leeds-eier Massimo Cellino overfor BBC.

– Jeg er ydmyk og beæret over å få trene en så stor klubb som dette. Noen må få skikk på dette laget. Hvorfor ikke meg? Jeg har vunnet mange fotballkamper. Mislykkes jeg, blir jeg en del av statistikken. Men jeg skal ofre alt for denne Leeds-jobben. Jeg skal flytte inn i byen og folk vil få se mye til meg, sier Evans til BBC.

Leeds har «spist» managere den siste tiden. Siden Massimo Cellino overtok som den største eieren av klubben i begynnelsen av 2014, er Rösler den femte manageren som har fått fyken.

Uegnet som eier

Cellino hadde denne kommentaren:

– Jeg vil takke Uwe for jobben og innsatsen han har lagt ned gjennom hans tid her. Han var tvers igjennom profesjonell, og vi hadde et tett arbeidsmessig samarbeid. Dessverre fikk han ikke de resultatene som kreves, og derfor ser vi oss etter andre løsninger, sa Cellino.

Mandag ble det kjent at styret i den engelske fotballigaen er kommet fram til at Cellino er uegnet som eier av en ligaklubb. Cellino har fram til 28. oktober med å anke beslutningen. En uavhengig nemnd vil vurdere en eventuell anke.

Ligaens beslutning kom etter at Cellino i juni ble dømt for momsunndragelser i forbindelse med bilimport.

Rösler ble ansatt på en toårskontrakt 20. mai i år. Uwe Rösler har trent klubbene Lillestrøm, Viking og Molde i Norge. I England var han manager i Brentford og Wigan før ferden gikk videre til Leeds.

Personvernpolicy