Platini innrømmer mangel av skriftlig kontrakt

UEFA- president Michel Platini er suspendert fra sin stilling etter at han mottok 17 millioner fra FIFA i 2011. Foto: Afp / NTB scanpix
UEFA- president Michel Platini er suspendert fra sin stilling etter at han mottok 17 millioner fra FIFA i 2011. Foto: Afp / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den suspenderte UEFA-presidenten Michel Platini erkjenner at det ikke foreligger noen skriftlig kontrakt i forbindelse med de 17 millionene han fikk utbetalt fra FIFA i 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overfor den franske avisen Le Monde sier Platini at avtalen ble gjort «ansikt til ansikt», men at han visste at sveitsisk lov sier at «en muntlig kontrakt er like mye verdt som en skriftlig», skriver nyhetsbyrået AFP.

Franskmannen og FIFA-president Sepp Blatter ble suspendert fra all fotball i 90 dager som følge av at betalingen blir etterforsket.

Forklaring

Platini forklarer overfor Le Monde hvordan betalingen kom i stand. Det handlet om arbeid utført i perioden 1999 til 2002.

– Blatter bad meg om å være hans fotballrådgiver. Det var greit for meg. Hvor mye vil du ha? spurte han. Jeg svarte én million. I hva? I hva du ønsker, rubler, lire, dollar.

– På det tidspunktet fantes ikke euro. Han svarte én million sveitserfranc per nå, sier Platini.

Blatter bremset senere lønnen fordi det ifølge sveitseren var urimelig å betale så mye i honorar. FIFAs generalsekretær tjente 300.000 sveitserfranc i året på den tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Platini avtalte partene at lønnen skulle være på 300.000 sveitserfranc, og det skulle utbetales på et senere tidspunkt. Det skjedde i 2011.

Tabbe

– Jeg sendte en kvittering på FIFAs anmodning, og der begikk jeg ergerlig nok en feil. Jeg husket ikke at jeg var blitt betalt med 300.000 sveitserfranc om året, så jeg sendte en regning på 500.000 sveitserfranc i året for de fire årene. Da ble regningen på to millioner sveitserfranc, forklarer Platini.

Forhåndsdømt

Blatter har tidligere uttalt at han føler seg forhåndsdømt av FIFAs etiske komité, og betalingen var innenfor regelverket og var å regne som en «gentlemans agreement».

– Dette var et ledd i en kontrakt jeg hadde med Platini. Det var implementert. Jeg kan ikke gi ytterligere detaljer. Denne saken er en del av to etterforskninger, sa Blatter.

Nå innrømmer Platini at det ikke foreligger en skriftlig kontrakt. Bakgrunnen for betalingen var angivelig kompensasjon for arbeid utført for FIFA i årene 1999 til 2002.