Meny

Kroatia utsatte Norges EM-fest

Kroatia slo Bulgaria enkelt 3-0 lørdag. Foto: Antonio Bronic / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kroatia hadde få problemer med å slå et umotivert Bulgaria 3-0 hjemme i EM-kvalifiseringen lørdag. Det betyr at Norge trolig må slå Italia for å sikre EM-billetten tirsdag.

Kroatia knuste håpet om at Norge skulle bli EM-klare lørdag allerede etter halvannet minutt i oppgjøret mot Bulgaria. Gjestene var ikke med fra start i det hele tatt og pådro seg et tidlig baklengsmål.

Da Kroatia fikk frispark, sov bulgarerne i timen. Luka Modric lobbet ballen fint fram til Ivan Perisic, som satte inn 1-0 alene med keeper foran tomme tribuner. Kroatene har fått straff fra UEFA etter at et hakekors var tegnet i gresset under hjemmekampen mot Italia tidligere i kvalifiseringen.

Bakgrunn: Ny Ullevaal-fest for landslaget

Vertene kontrollerte oppgjøret resten av omgangen, og like før pause gjorde de akkurat som de ville. Nikola Kalinic flikket ballen til Ivan Rakitic som enkelt lagde 2-0 tre minutter før pause.

Bulgarerne var aldri i nærheten av å true Kroatias mål. Da Kalinic satte inn 3-0 etter et herlig innlegg fra Perisic, var alt håp om et kroatisk feilskjær borte. Kroatia fikk innbytter Duje Cop utvist ett minutt før full tid.

Skal Norge være sikker på å ta annenplassen i gruppe H, må laget slå Italia tirsdag. Med tap mot italienerne må Kroatia tape sin kamp mot Malta samme dag om det skal bli direkte plass i EM for Per-Mathias Høgmos menn. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus