Meny

Carlsen med god VM-start

Magnus Carlsen har kommet godt i gang i Berlin. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis i åpningspartiet i hurtigsjakk-VM, men de tre neste endte med seier for nordmannen.

Carlsen innledet turneringen i Berlin mot den iranske stormesteren Ghaem Maghami lørdag ettermiddag. Det oppgjøret endte til slutt i remis etter at Carlsen, med svarte brikker, hadde hatt et lite overtak underveis.

I kamp nummer to møtte Carlsen så den unge tyskeren Dennis Wagner. Den duellen endte med norsk seier.

– Det var fint. Jeg fikk spille på mine premisser, det ble lite motspill etter hvert og dermed et behagelig parti å spille. Jeg skulle selvfølgelig helst hatt to seirer, men holder jeg dette ut, så kommer det til å gå bra, sa Magnus Carlsen til VG etter partiet.

Utnyttet tidsnød

Mot Francisco Vallejo Pons ble det seier med svarte brikker. Partiet åpnet rolig og det gikk lenge mot remis, men spanjolen spilte på seg dårlig tid. Det utnyttet den regjerende mesteren.

– Det var et ganske normalt parti og det gikk mot remis, men så spilte han på seg tidsnød. Da begynte jeg å gamble litt og det fungerte, sa Carlsen etter kampen.

I det fjerde partiet var Lazaro Bruzon motstander. Cubaneren så ut til å gå mot tap, men slo tilbake og satte Carlsen under kraftig press. Etter hvert fikk han for dårlig tid og nordmannen viste sin klasse.

– Det gikk fullstendig over stokk og stein. Jeg så ingenting. Jeg var dårlig. Men det går, og det hjelper og ha bedre tid. Det er i hvert fall ikke tvil om at han hadde muligheter der, sa Carlsen.

God Agdestein

Verdensmesteren står med 3,5 poeng når tre av lørdagens fem partier er unnagjort.

Simen Agdestein innledet sin turnering med to seirer, en remis og ett tap lørdag ettermiddag. Unggutten Aryan Tari vant sitt tredje parti, men tapte sine to første og det fjerde partiet.

Magnus Carlsen er regjerende verdensmester i hurtigsjakk.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus