BBC: Blatter suspendert i 90 dager

BBC melder at FIFA-president Sepp Blatter er midlertidig suspendert fra stillingen i 90 dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blatter er suspendert av FIFAs egen etiske komité. FIFAs etiske komité har hatt møter denne uken etter at sveitsiske myndigheter har åpnet opp for etterforskning av den 79 år gamle president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Blatter er beskyldt for å ha signert kontrakter som ikke har vært til det beste for FIFA. Blatter skal også ha overført penger til UEFA-president Michel Platini på en «illojal» måte.

Blatter har styrt FIFA siden 1998. Platini har avvist at han har gjort noe galt.

Ifølge en venn som står Blatter nær vil det fredag bli tatt en endelig beslutning om Blatters framtid. Den blir tatt av Hans Joachim Eckhert som er leder for FIFAs etiske komité.

Avviste

Blatter avviste tidligere onsdag at han har gjort noe galt, og at det heller finnes noe bevis for at han har gjort noe ulovlig. Han fastholdt at han ikke under noen omstendigheter hadde til hensikt å trekke seg fra stillingen før under den kommende FIFA-kongressen 26. februar neste år.

FIFAs etiske komité har vært samlet i Zürich i Sveits siden mandag.

Sentralt

FIFAs etiske komité har konsentrert seg om arbeidet rundt en TV-avtale mellom FIFA og Jack Warner, tidligere president i FIFA-organisasjonen CONCACAF, som stammer fra 2005. De har også konsentrert seg om en utbetaling gjort av Blatter til Michel Platini i 2011 verdt to millioner sveitsiske franc.

Personvernpolicy