Meny

Mourinho til angrep på dommeren etter nytt tap

José Mourinho (i midten) fikk mye å tenke på da Southampton kjørte over dem lørdag. Foto: Dylan Martinez / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

José Mourinho la mye skyld på dommeren etter at Chelseas sesong nådde et nytt bunnivå lørdag, da Southampton rundspilte den regjerende mesteren og vant 3-1 i London.

Mourinho fikk ett spørsmål fra Sky Sports' reporter etter kampen, og svarte med å snakke sammenhengende i mer enn sju minutter.

– Dommere er redde for å gi avgjørelser i Chelseas favør. På 1-1 er det klar straffe og nok en gang får vi den ikke. Hvis FA vil straffe meg, er det bare å gjøre det. De straffer ingen andre managere, sa han.

Episoden han viste til, oppsto noen minutter etter pause da det fortsatt sto 1-1. Radamel Falcao mistet kontrollen på ballen i sekstenmeteren, men gikk i bakken etter at Maarten Stekelenburg kastet seg i beina hans.

Tok ledelsen

Reprisen viste at Mourinho hadde et poeng, men Southampton skulle også hatt minst én straffe, noe Mourinho ikke gikk inn på i intervjuet.

– Klare straffer gis ikke, selv i mesterligaen i en kamp vi taper 2-1. Da fikk vi ikke straffe i det siste minuttet. Straffen i denne kampen er meget avgjørende, for i det øyeblikket kollapser spillerne. Det var en klar straffe, og da mistet vi enda mer selvtillit, sa han.

Willian ga Chelsea ledelsen etter ti minutter, men scoring av Steven Davis like før pause og Sadio Mané og Graziano Pellè i annen omgang, gjorde at Chelsea tapte sin fjerde i serien denne sesongen.

– Klubben må sparke meg

Chelsea ligger på en meget svak 16.-plass, og presset på Mourinho øker i takt med de svake prestasjonene. Eier Roman Abramovitsj er ingen tålmodig mann, og portugiseren snakket om mulighetene for at han kan miste jobben.

– Hvis klubben vil sparke meg, må de gjøre det, for jeg rømmer ikke. Å vinne serien nå blir veldig vanskelig fordi avstanden er så stor, men jeg er sikker på at vi ender blant de fire beste. Dette er et avgjørende øyeblikk i klubbens historie, for sparker de meg, sparker de den beste manageren Chelsea har hatt. Da vil signalet være at manageren har skylden for resultatene. Dette er et øyeblikk der vi må stå sammen, sa han.

Sky Sports' reporter rakk ikke å stille et oppfølgingsspørsmål, for da Mourinho var ferdig sa han bare:

– Takk og farvel.

Chelsea ligger ti poeng bak serieleder Manchester City etter åtte runder, og veldig lite tyder på at det blir en reprise på der klare gullet fra sist sesong.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus