Meny

Stabæk overkjørte Mjøndalen

Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg jubler sammen med Ernest Asante (t.v.) etter at Stabæk har scoret sitt andre mål under eliteseriekampen mot Mjøndalen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Morten Morisbak Skjønsberg (32) er 100-prosentmannen for sølvjagende Stabæk. Lørdag ble det 4-1 borte over Mjøndalen med midtstopperen på banen hele tiden – selvfølgelig.

Bare ni mann – fire keepere – i årets eliteserie har spilt hvert eneste minutt så langt, med veteran Skjønsberg som en av disse.

Av utespillere er også Christian Grindheim (Vålerenga), Magnar Ødegaard (Tromsø), Kristoffer Haugen (Viking) og Jonas Svensson (Rosenborg) inne på den korte listen.

– Jeg tar vare på kroppen min og har sikkert vært litt heldig med genene, sier kaptein Skjønsberg til Budstikka.

Det er snart 13 år siden han debuterte i eliteserien.

Med 29 baklengsmål på 26 kamper er Stabæk tredje mest gjerrig i eliteserien bak Rosenborg og Molde.

Keeper Mande Sayouba fullfører oppløpet av en sterk sesong. I likhet med Skjønsberg har han nå spilt samtlige 2340 minutter i serien i 2015.

Toger på

Stabæk fortsetter å imponere. Etter seieren i Nedre Eiker er det fire poeng ned til Strømsgodset på tredjeplass.

Dermed lukter det sølv av bæringene under den genierklærte treneren Bob Bradley. Seier i sju av de ni siste kampene, gjør at Stabæk har svart på tiltale fra alle som meldte at laget kom til å sprekke.

Det er bare fire serierunder igjen på å fullføre overraskelsen.

Ernest Asante ordnet 1-0 på en unødvendig keeperretur tidlig i kampen. Etter vel en halvtime var Yassine El Ghanassy igjen nest sist på ballen. Luc Kassi scoret på innlegget etter en kjapp kontring.

El Ghanassy scoret så på straffe til 3-1. Belgieren var banens beste spiller. Kassi økte til 4-1 ikke så lenge etter.

– Jeg synes jeg spilte en bra kamp, men det gjorde også laget. Det er ikke så lette å komme til Mjøndalen. Det er et sterkt lag. Vi skal gjøre alt for å holde andreplassen og få plass i europaligaen, sa El Ghanassy til C More.

Tøft

Kontrakten hans går ut i høsten. Etter en trøblete start, El Ghanassy var ikke direkte veltrent da han kom til Norge, har han blomstret.

Hjemmelaget reduserte til 1-2 litt inn i andreomgangen ved Erik Hurtado. Men noe mer ble det ikke på de brune denne gangen.

For Mjøndalen venter en beinhard innspurt for å overleve etter fjorårets opprykk. Jumbo Sandefjord er fortapt.

Det ser ut til at Mjøndalen, Start og Tromsø må kjempe mot direkte nedrykk eller kvalifiseringen.

Mjøndalen var svært nær mål to ganger i 1.-omgangen.

Bakover går det heller ikke bra. 60 baklengs er den helgrå fasiten for MIF etter 26 kamper.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus