Meny

Blatter gir ikke etter for sponsorkrav

FIFA-president Sepp Blatter. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gigantsponsorene Coca-Cola, Visa og McDonalds vil at Sepp Blatter trer tilbake som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) med umiddelbar virkning. Blatter nekter å gi etter.

Sponsorene mener at det er det eneste riktige etter at sveitsiske myndigheter har innledet etterforskning mot den mektige 79-åringen.

– For hver dag som går blir ryktet og omdømmet til FIFA bare dårligere og dårligere. FIFA trenger reformer, og det kan kun skje gjennom en fullstendig uavhengig tilnærming, heter det i uttalelsen fra Coca-Cola.

Les også: – Platini må gi troverdig forklaring

Ikke lenge etter kom det en uttalelse fra Blatter via hans advokater.

– Coca-Cola er en verdifull sponsor, men Mr. Blatter er ydmykt og respektfullt uenig i deres synspunkter. Han mener oppriktig at det ikke vil være i FIFAs interesse og at det heller ikke vil føre reformarbeidet i riktig retning, at han går av nå, heter det i uttalelsen fra Blatters New York-baserte advokat Richard Cullen, sendt ut gjennom nyhetsbyrået AFP.

På banen

Etter at Coca-Cola tonet flagg kom også burgerkjeden McDonalds på banen. De vil også at Blatter trekker seg så fort som mulig.

– De siste ukers begivenheter fortsetter med å ødelegge FIFA rykte og troen på dets lederskap, skriver McDonalds en pressemelding.

Les også: Blatter tror han kan bli sittende på FIFA-tronen

Coca-Cola og McDonalds har gjennom en årrekke være blant FIFAs største og mektigste sponsorer. De er begge kommersielle partnere til VM-sluttspillet i Russland i 2018.

Senere fredag kveld kom også kredittselskapet Visa på banen med støtte til Coca-Cola og McDonalds.

Press

Etter at korrupsjons- og hvitvaskingsskandalen dukket opp i mai, har FIFA vært under et voldsomt press. Flere prominente folk i lederskapet er blitt arrestert. Sepp Blatter har stilt sin presidentstilling til disposisjon og skal etter planen gå av i begynnelsen av 2016.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus