Meny

– Platini må gi troverdig forklaring

Michel Platini (i midten) er i hardt vær etter at en utbetaling fra FIFA i 2011 ble kjent. Foto: Rebecca Naden / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reinhard Rauball, sjef for den tyske fotballigaen, mener Michel Platinis forklaring på hvorfor han fikk utbetalt 1,8 sveitsiske franc fra FIFA i 2011 ikke er god nok.

UEFA-president Platini har blitt dratt inn i FIFA-skandalen etter at det ble kjent at han fikk utbetalt to millioner sveitserfranc (17,8 millioner norske kroner etter dagens kurs) i 2011.

Platini sier pengene var for konsulentarbeid han gjorde for FIFA fra 1998 til 2002, og at utbetalingen drøyde til 2011 på grunn av organisasjonens økonomiske begrensninger da jobben ble utført.

Les også: Blatter tror han kan bli sittende på FIFA-tronen

I et brev til UEFA-medlemmer har Platini sagt han ikke vil kommentere etterforskningen, noe Rauball ikke setter pris på. Han mener Platini må holdes til en høyere standard enn andre siden han vil erstatte Sepp Blatter som FIFA-president neste år.

– Det han har fortalt oss så langt er ikke godt nok, sier Rauball som sier Platini må gi en troverdig forklaring på utbetalingen.

Les også: Platini ikke lenger oddsfavoritt til å overta som FIFA-president

FIFA-skandalen begynte å rulle i mai da flere toppsjefer ble siktet for korrupsjon. Forrige uke ble det kjent av Blatter også er under etterforskning. Samtidig ble Platinis navn trukket inn i saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus