Ronaldo-dobbel knuste Malmö-drømmen

Cristiano Ronaldo jubler for mål mot Malmö FF onsdag.
Cristiano Ronaldo jubler for mål mot Malmö FF onsdag. Foto: Anders Wiklund / Epa

Tre kamper uten treff fikk holde: Cristiano Ronaldo våknet og avgjorde mot Malmö FF i 2-0-seieren onsdag.

Portugiseren er dermed også tidenes mestscorende i Real Madrid. Han gikk fra Raul med sine to scoringer, og han står nå med 324 mål totalt.

– Cristiano scoret to ganger og var med på å gi oss tre poeng i kveld. Han har scoret alle disse målene på færre sesonger enn Raul, sa Real-trener Rafael Benitez.

Dermed fikk ikke kollega Åge Hareide oppleve at hans regnestykke slo inn. Han mente at MFF hadde bra mulighet til å slå Real hjemme i én av ti kamper.

– Vi hadde en plan om å stoppe Ronaldo, men vi klarte det åpenbart ikke godt nok, sa Hareide.

– Vi skapte faktisk sjanser med ti mann mot dem. 1-1 her hadde vært et fantastisk resultat for oss. Dette er en arena der vi lærer oss mye, men vi må også ta sjansen og håndtere denne scenen.

Ronaldo fikk tre avslutninger før 0-1-scoringen. Alle var tamme.

Jo Inge Berget nådde ikke helt opp i en luftduell inne i Reals felt etter et innkast. Madrid-laget kontret lynraskt, og på noen få sekunder hadde Ronaldo fått sjansen alene med Johan Wiland: 0-1 etter 29 minutter.

Dermed var MFFs oppgave noe nær umulig. Like etter målet traff Isco både tverrligger og stolpe med sitt skudd.

Unngikk scoringstørke

Hadde Ronaldo gått målløs av banen onsdag, ville han repetert sin verste scoringstørke på mange år. I 2011 hadde portugiseren fire kamper på rad uten mål for klubb- og landslag.

Berget – mot sin favorittklubb – fikk en tøff kveld ute på venstrekanten. Han klarte ikke å markere seg særlig utover mye løping og taklinger.

Real var overlegen i det meste og hadde ballen 73 prosent av tiden før pause.

MFF skapte veldig lite tross flere muligheter på overgangsspill. Mot- og medtakene ble for dårlige til å straffe Reals forsvar.

I 2.-omgangen måtte et friskt MFF risikere mer. Flere spillere ble sendt framover, og hjemmelaget var best og presset Real i perioder.

Et par ganger var det centimeter unna at MFF fikk satt inn utligningen etter innlegg fra høyresiden.

MFFs Yoshimar Yotun fikk rødt kort (to gule) etter 78 minutter. Det bremset vertenes jakt på 1-1. Berget ble kastet opp som spiss de siste ti minuttene.

Ronaldo fikset 2-0 noen sekunder inn i overtiden.

Utenfor topp 3

Hareide hadde dratt på seg en mørkeblå genser for høstanledningen, men MFF fikk sitt der også: Albuelappene i skinn var passende nok himmelblå som MFF-trøyen.

Den norske veterantreneren kastet jakka etter vel 25 minutters spill. Akkurat da var han illsint.

Magnus Wolff Eikrem ble byttet inn etter 67 minutter.

MFF tapte Champions League-åpningen med 0-2 borte for Paris St. Germain. I lagets neste to kamper venter Sjakhtar Donetsk.

Det ser ut som det er mellom ukrainerne og MFF kampen om tredjeplassen står. Den gir spill europaligaen etter jul.

I Allsvenskan ser Malmö FF ut til å havne utenfor topp-3. Dermed blir det ikke europacupspill neste sesong.