Tidligere FIFA-topp utestengt på livstid

Jack Warner er utestengt fra fotballen på livstid.
Jack Warner er utestengt fra fotballen på livstid. Foto: Andrea De Silva / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere FIFA-visepresident Jack Warner er utestengt fra alle fotballrelaterte aktiviteter på livstid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det besluttet Det internasjonale fotballforbundets etiske komité tirsdag.

Warner, som tidligere var president for Det karibiske fotballforbundet (CONCACAF), straffes ifølge komiteen for «mange og ulike uredelige handlinger i sin tid som profilert leder i FIFA og CONCACAF».

– I posisjonen som fotballeder var han en nøkkelmann i bedragerier som omhandlet tilbud om, akseptering av og mottak av ukjente og ulovlige utbetalinger, så vel som annen pengerelatert svindel, heter det videre i uttalelsen.

Utestengelsen, som gjelder både på internasjonalt og nasjonalt nivå, trådte i kraft 25. september.

Vil bli utlevert

72 år gamle Warner ble arrestert i hjemlandet Trinidad og Tobago i forbindelse med korrupsjonen i FIFA som ble rullet opp i mai. Nylig signerte øynasjonens justisminister papirene som godkjenner utlevering til USA. Det har Warner motsatt seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske myndigheter har siktet den tidligere FIFA-toppen for 12 forhold av svindel, pengeutpressing og hvitvasking. Det er ventet at Warner vil møte til en høring i hjemlandet i desember.

72-åringen er blant annet anklaget for å ha kjøpt TV-rettighetene til VM-sluttspillene i 2010 og 2014 av FIFA-president Sepp Blatter til en kunstig lav pris.

Warner og de øvrige FIFA-toppene som er under etterforskning er mistenkt for økonomiske lovbrudd som totalt beløper seg til mer enn 1,2 milliarder kroner.

Blatter siktet

Nylig valgte sveitsisk påtalemyndighet i tillegg å ta ut siktelse mot avtroppende FIFA-president Sepp Blatter for kriminelt vanstyre og underslag.

Sveitseren er mistenkt for å ha foretatt en tvilsom utbetaling på to millioner sveitsiske franc (17,3 millioner norske kroner) til president Michel Platini i Det europeiske fotballforbundet (UEFA). Han skal også ha underskrevet en kontrakt i 2005 med det karibiske fotballforbundet, som var ugunstig for FIFA.

Platini og Blatter har begge hevdet at den omtalte utbetalingen ble gjort på lovlig vis.