Molde uten hjemmeseier siden mai

Molde måtte dele poengene i eliteseriekampen mot Lillestrøm søndag
Molde måtte dele poengene i eliteseriekampen mot Lillestrøm søndag Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde har ikke vunnet hjemme i eliteserien siden i mai. 2-2 og uavgjort mot Lillestrøm søndag ble ingen opptur for romsdalingene.

– Vi ønsker å vinne hjemme, men vi var ikke kloke nok på slutten, sa Molde-trener Erling Moe til C More etter kampen.

Fra benken kunne Moe se Molde utligne til 1-1, for så å ta ledelsen 2-1, før en sen scoring fra Fred Friday ødela festen for hjemmelaget.

Dermed har ikke Molde vunnet på hjemmebane i serien siden de slo Sandefjord 6-1 30. mai. Siden da har det blitt med to uavgjort og to tap.

Pepet ut

Søndag hadde Lillestrøm overtaket i første omgang og tok ledelsen etter et frispark 24 minutter ut i kampen. Marius Lundemo slo inn foran mål, og Molde klarte ikke klarere. Dermed kunne Malaury Martin sette inn ledermålet med baken.

Franskmannen ble også matchvinner i hjemmekampen mot Tromsø sist. Tommy Høiland var også nær ballen før den gikk i mål.

I løpet av omgangen var Lillestrøm giftige på kontringer, og Molde-forsvaret slet med å tilpasse seg.

I det lagene gikk til pause ble dommertrioen pepet ut. Hjemmelaget følte seg snytt for straffe to minutter på overtid i første omgang.

Ni minutter ut i andre omgang utlignet tidligere LSK-spiller Tommy Høiland da keeper Arnold Origi måtte gi retur på et skudd fra Mohamed Elyounoussi. Og med ni minutter igjen å spille var kampen snudd etter en sterk soloprestasjon fra Mattias Moström.

Svensken lurte bortelagets forsvar og kom seg alene inn i 16-meteren før han avsluttet. Skuddet gikk hardt til side for en sjanseløs Origi i mål.

Friday

Lillestrøm byttet inn Fred Friday midtveis i andre omgang, og det var nigerianeren som fire minutter før slutt utlignet for gjestene.

Spissen fintet bort Moldes Joona Toivio, før han satte ballen i mål til 2-2. Det var hans sjette eliteseriemål for sesongen.

Friday startet søndagens oppgjør på benken, og grunnen skal være nigerianerens innsats på trening.

– Jeg velger de 11 beste som har jobbet hardt på trening, og som har vist at de vil spille. Han har ikke vist det like godt som de andre, sa LSK-trener Runar Kristinsson.

Kristinsson synes laget hans viste god moral, selv om han gjerne skulle hatt med seg alle tre poengene hjem til Lillestrøm.

– Før kampen sa jeg at vi ville være fornøyd med ett poeng. Vi var gode i første omgang, så da skulle vi jo ønske at vi hadde klart å ta alle tre poengene. (©NTB)