Molde holdt unna mot Standard

Etzaz Hussain (foran) ble viktig for Molde torsdag.
Etzaz Hussain (foran) ble viktig for Molde torsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Etzaz Hussains frisparkluring sendte Molde inn i europaligaen. Hans utligning i 1-3-tapet torsdag gjorde jobben nesten umulig for Standard Liege.

Molde tok seg videre på bortemålsregelen med 3-3 sammenlagt. Trekningen skjer fredag.

Der er også Rosenborg med. Odd fikk en leksjon av Borussia Dortmund og tapte 2-7 torsdag.

Hussain sto for den meget viktige 1-1-utlikningen like før pause. Hans frispark fra den ene kanten gikk gjennom hele Standards forsvar og inn i nettet. Det var en skikkelig keepertabbe av Yohann Thuram-Ulienat at den fikk passere.

Trykk

Scoringen la et veldig press på belgierne. Etter 0-2 i Molde betydde det at Standard måtte vinne minimum 4-1 for å gå videre.

Det småhaglet med store sjanser til vertene spesielt i 1.-omgangen. Keeper Ethan Horvath hadde et par kanonredninger.

Anthony Knockaert ordnet 1-0 på en perle av et mål. Rett etter pause styrte Ivan Santini inn 2-1.

Da trodde de fleste at Molde ville bli trykket solid i kne resten av kampen.

På overtid kom 3-1-målet, men det var ikke nok.

Tøft

Den voldsomme Standard-offensiven uteble etter scoringen. Molde fikk etter hvert rom å angripe i når hjemmelaget måtte kaste folk framover i angrep.

Molde avgjorde hjemmekampen med to mål før pause. Standard kjørte hardt torsdag, men Hussains scoring var ikke med i de belgiske planene.

Mattias Mostrøm måtte ut vel 20 minutter før slutt. Han ble stygt stemplet i sine edlere deler og kunne ikke fullføre kampen.

40-årige Daniel Berg Hestad holdt derimot samtlige 90 minutter.

Molde har hatt en svak sesong i Norge. Laget er ute av cupen og ligger beskjedent plassert i serien.

Klubben sparket trener Tor Ole Skullerud for noen uker siden.