Ingen ønskemotstander for Pellerud

Even Pellerud vil ikke si at han foretrekker eller ønsker å unngå noen av de fire lagene som er mulige motstandere for Norge i åttedelsfinalen i VM. Foto: Berit Roald, NTB scanpix.
Even Pellerud vil ikke si at han foretrekker eller ønsker å unngå noen av de fire lagene som er mulige motstandere for Norge i åttedelsfinalen i VM. Foto: Berit Roald, NTB scanpix.

Onsdag avgjøres det hvem Norge skal møte i fotball-VMs åttedelsfinale. Even Pellerud har ingen ønskemotstander, og vil heller ikke si at han håper å unngå Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg prøver å nullstille det der. Jeg vil ha minst mulig meninger om det, egentlig, for da er det lettere å ta utfordringen når den er der, sier han til NTB.

– Men Frankrike er nok det laget i den aktuelle gruppen som har størst potensial. Det er det beste mannskapet. Særlig framover er det et fantastisk lag når det er på sitt beste, men det er også et lag vi har veldig god kjennskap til.

Det er fire alternativer når gruppe F avsluttes onsdag. Pellerud vil selv se Frankrike møte Mexico i Ottawa, mens assistent Roger Finjord ser England mot Colombia i Montreal.

– England er et lag vi kjenner litt dårligere enn Frankrike, men vi har sett dem masse. Vi har vært til stede på mange kamper de har spilt det siste halve året, fordi vi visste at vi kunne møte dem. Vi vil være godt forberedt, sier Pellerud.

Les også: Pellerud misfornøyd med dommeren

– England startet litt tregt mot Frankrike, men gjorde en god kamp mot Mexico. Det er et lag med trøkk og god karakter.

Gamle kjente

Mexico kjenner han godt fra sin tid som canadisk landslagssjef.

– Vi spilte mange, mange kamper mot Mexico. Jeg kjenner treneren, tankesettet, og noen av spillerne er fortsatt med fra min tid. Jeg var spent på dem, men de har skuffet meg litt. Det er ikke den beste generasjonen av Mexico jeg har sett, basert på kampen jeg så mot England, sier han.

Colombia er den store overraskelsen i gruppen, og laget topper tabellen før onsdagens kamper.

– De har vært gode. De er helt annerledes i kulturen, måten å behandle ballen og samhandlingen. Det går mye på tvers med korte pasninger. De har veldig gode ferdigheter en mot en, er fotballsmarte og kommer seg ut av situasjoner, sier han.

– Man får ikke spille sitt spill mot dem, for de vil bryte det opp med lange ballinnehav.

Oppmerksomhet

– Uansett motstander, er det lag Norge kan håndtere?

– Det var et litt ledende spørsmål, men jeg blir nødt til å si ja til det, sier Pellerud.

Han vet at Norge og Canada har kurs mot samme kvartfinale og vil møtes i Vancouver dersom begge overlever sin første cupkamp.

– Ja, men det blir hyggelig. Da blir det noe å skrive om, sier Pellerud, og signaliserer at det er første motstander i cupspillet som får hans fulle oppmerksomhet.

– Nå er det mye som står på spill, og de beste karakterene i et lag kommer til å stå fram og vise seg fram. Det er nå det gjelder.

Personvernpolicy