Hegerberg-dobbel avverget nedtur

Ada Hegerberg setter inn sitt annet mål i kampen og punkterer mandagens VM-oppgjør mot Elfenbenskysten. Foto: Berit Roald, NTB scanpix.
Ada Hegerberg setter inn sitt annet mål i kampen og punkterer mandagens VM-oppgjør mot Elfenbenskysten. Foto: Berit Roald, NTB scanpix.

Ada Hegerberg kom til en haug med sjanser og scoret på to av dem da Norge vant 3-1 i VMs siste gruppekamp mot Elfenbenskysten. Mye må bedres før cupspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solveig Gulbrandsen la på til 3-0 da hun nikket i mål etter et frispark, mens Ange Guessan ga Elfenbenskysten et fortjent trøstemål med et fenomenalt langskudd i krysset. Lene Mykjåland var involvert i alle Norges scoringer.

Norge greide ikke å plukke opp tråden fra den gode 2.-omgangen mot Tyskland og slet i over en time med å punktere kampen mot en motstander som hadde mye å by på offensivt, men var ytterst dårlig defensivt.

Ivorianerne irriterte ved å kaste seg om og spille død ved hver kontakt, dommeren ved å blåse mange rare frispark og linjedommerne ved å vinke feil for offside. Emilie Haavi pådro seg Norges første gule kort i VM for sin sinte reaksjon etter en avblåsning.

Irritert var nok det norske også over eget spill. Både defensivt og offensivt manglet det en god del på nivået som skal til for å nå langt i cupspillet. Som gruppetoer spiller Norge sin neste kamp i Ottawa om akkurat en uke.

Sløste

Elfenbenskysten var elendig organisert bakover, men det norske angrepsspillet var ikke presist nok til å straffe det tilstrekkelig. Bortsett fra Hegerbergs ledermål i det 6. minutt var heller ikke avslutningene gode nok i første omgang.

Framover var Elfenbenskysten minst like farlig som de norske var blitt advart om, og kaptein Ingrid Hjelmseth måtte flere ganger vise klasse for å unngå baklengsmål. Første gang var etter fire minutter, da Ines Nrehy kom til skudd etter dårlig norsk forsvarsspill.

Bare to minutter senere var Norge foran. Mykjåland gjenvant ballen etter et langt framspill og fant Emilie Haavi, som nikket fram til Hegerberg. Fra spiss vinkel banket hun ballen inn i glippen mellom keeper og stolpen.

Som i åpningskampen mot Thailand kom Hegerberg til mange sjanser. Hun var centimeter fra å stusse et Mykjåland-frispark i mål, men keeper Cynthia Djohore reddet med ansiktet. Så plukket Norges tenåringsspiss opp et dårlig utspill fra keeper, som rettet opp feilen med en kjemperedning. I det 36. minutt satte Djohore seg ut av spill med en håpløs utrusning, og Hegerberg hadde åpent mål på innlegget fra Kristine Minde, men traff feil og skjøt utenfor.

Sjanser

Elfenbenskysten satte stadig Norges forsvar på prøver. Hjelmseth måtte være god på et frispark fra Ida Guehai etter en halvtime og på et skudd fra kraftspissen Josée Nahi fem minutter før pause.

Nesten rett fra avspark i 2. omgang fikk ivorianerne en ny sjanse. Marita Skammelsrud Lund greide så vidt å blokkere skuddet fra Nahi etter et raid av Nguessan, og Hjelmseth tok seg av returen.

De norske slet helt til Mykjåland i det 64. minutt spilte Hegerberg gjennom motstanderens kaosforsvar. Hun løp alene mot keeper, la ballen over på venstre og scoret.

Et par minutter senere ble det 3-0, og Mykjåland var involvert igjen. Maria Thorisdottir og innbytter Maren Mjelde løp i veien for hverandre på hennes presise frispark, men Gulbrandsen nikket inn returen.

Kjempeskuddet til Nguessan gjorde at ivorianerne takket for seg i VM med et minneverdig øyeblikk. Norge kan få flere slike om laget bruker den neste uken godt.

Personvernpolicy