Mot store endringer i kombinertsporten

Jarl Magnus Riiber er svært positiv til at hoppingen skal bli viktigere i kombinert. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)
Jarl Magnus Riiber er svært positiv til at hoppingen skal bli viktigere i kombinert. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

– Det er kult at Det internasjonale skiforbundet (FIS) har innsett at sporten har hatt for mye langrennsfokus, sier stortalentet Jarl Magnus Riiber.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riiber er ny på det norske kombinertlandslaget til neste sesong. Kombinertsportens framtid ble diskutert under Kalenderkonferansen i bulgarske Varna i disse dager.

Junioren fra Heming har sin store styrke i hoppbakken i kombinertsporten, og har etter det FIS mener fått for lite betalt for det.

I årets sommer Grand Prix kommer meterverdien i bakken til å økes fra 1,5 til 1,8. Hovedideen bak dette er å balansere disiplinene av kombinertsporten. Om systemet kommer til å bli tatt i bruk i vinterens verdenscup blir avgjort på høstmøtet i Zürich i oktober.

– Jeg har hele tiden satset på å styrke allrounddelen med mye teknikk og powertrening for hoppingen. Det er utrolig viktig å være en stabilt god hopper på ski for å prestere i kombinert. Jeg mener FIS tar kombinertsporten i riktig retning med disse endringene, sier Riiber.

I tillegg har FIS åpnet opp for å bruke ett hopp, samt 5 km langrenn i verdenscup som et alternativ. Dette kan også være endringer som blant annet favoriserer nordmannen. I Seefeld i vinter gikk Riiber også inn til 3.-plass på åpningsdistansen, ett hopp og 5 km langrenn i nyskapningen Nordic Combined Triple i Seefeld.

I Granåsen til vinteren fortsetter suksessen med jenterenn i kombinert. (©NTB)

Personvernpolicy