Avis: Utbryter-VM skal tvinge fram Blatter-avgang

FIFA-president Sepp Blatter kan bli satt under press. (Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB scanpix)
FIFA-president Sepp Blatter kan bli satt under press. (Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballnasjoner fra Europa og Sør-Amerika sysler med tanken om å boikotte VM-sluttspillet i Russland i 2018. Det kan tvinge FIFA-president Sepp Blatter til å gå av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag møtes fotballpresidenter fra hele Europa i forbindelse med kommende helgs mesterligafinale i Berlin. På dagsorden står bråket rundt Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og gjenvalget av Sepp Blatter som president.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA), med president Michel Platini i spissen, ønsket sveitserens avgang, men slik ble det ikke. Nå venter fotballmiljøet i spenning på hva UEFA vil foreta seg videre.

Én mulighet skal angivelig være å boikotte VM-sluttspillet i 2018, og i stedet avholde et eget sluttspill for europeiske og et utvalg søramerikanske nasjoner, skriver britiske The Independent tirsdag.

Les også: Tidligere FIFA-topp hudfletter Sepp Blatter

Vil presse Blatter

Avisen skriver at planene om et utbryter-VM skal diskuteres på fredagens møte. Målet er å tvinge FIFA-president Sepp Blatter til å gå av – og å gjøre sluttspillet i 2018 betydelig mindre attraktivt for fans og sponsorer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skulle planene bli satt ut i livet, vil det være et hardt slag for Blatter.

Det danske UEFA-styremedlemmet Allan Hansen skal være mannen bak planene om en boikott av 2018-VM. Han ønsker seg i stedet et ekstraordinært EM-sluttspill samme år – der de beste søramerikanske nasjonene også inviteres.

Forslaget skal allerede være presentert for de 54 medlemslandene i UEFA, skriver The Independent.

Les også: Karen Espelund i tenkeboksen om egen fremtid etter Blatter-gjenvalg

Avgjøres på Malta

– Dersom vi bryter ut og kjører vår egen business, er jeg sikker på at landene som ikke ønsker forandring forstår at de kan miste Europa. Jeg vet at det ikke er demokratisk, men ønsker vi oss et FIFA i framtiden, må vi gjøre noen radikale ting, sier Hansen.

Alt tyder på at en endelig avgjørelse vil bli tatt under UEFA-kongressen på Malta 17. september.

Det antas at mellom 10 og 15 UEFA-nasjoner ignorerte standpunktet om å stemme for Blatter-rival prins Ali bin al-Hussein fra Jordan i forrige ukes presidentvalg.

Les også: Ny FIFA-topp kobles til millionutbetaling før 2010-VM