Bare uavgjort for Rosenborg

Tromsø snøt Rosenborg da de klarte 1-1 på Lerkendal søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg presset og presset mot Tromsø, men et enormt antall sjanser til tross klarte serielederen bare 1-1. Mike Jensen scoret for RBK, mens Magnus Andersen sikret poengdeling.

Tromsø har ikke hatt marginene på sin side denne sesongen, men i søndagens kamp mot serielederen fikk laget endelig litt flaks.

Jensen sendte Rosenborg foran like etter pause, etter at trønderne hadde presset hele første omgang.

Tromsø, som hadde vært farlige på kontringer, ødela festen for hjemmefansen da Andersen dro fordel av svakt forsvarsspill noen minutter senere.

Det er annen gang denne sesongen Rosenborg gir bort poeng på hjemmebane, og poengtapet gir mer spenning i toppen.

Tromsø kan i stor grad takke keeper Pål Heigre for poenget som løftet laget bort fra jumboplassen. Keeperen storspilte og vartet opp med flere redninger.

– Det var en fin opplevelse. Jeg nøt det og følte jeg kunne ta alt, sa han til TV 2 etter kampen.

Snytt for straffe?

De første 45 minuttene forble målløse, til tross for et massivt Rosenborg-press.

Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen, Riku Riski og Hólmar Örn Eyolfsson var alle nære scoring, men uflaks og udyktighet hindret nettkjenning.

Hjemmelaget ble også tilsynelatende snytt for straffe like før pause da Søderlund ble revet ned av Tromsøs Magnar Ødegaard. Dommeren lot spillet gå.

Tromsø var på sin side livsfarlig på kontring, men André Hansen vartet opp med en kjemperedning da Andersen fikk ballen alene foran mål.

I annen omgang tok det derimot ikke lang tid før målet kom.

Mikkelsen og Jonas Svensson kombinerte fint på høyrekanten, og sistnevnte la ballen til Jensen. Dansken bredsidet ballen sikkert i mål, hans første i serien denne sesongen.

Reddet bortelaget

Da trodde nok mange at serielederen skulle kjøre over Tromsø, men i stedet utlignet Andersen åtte minutter senere.

RBKs spillere mistet alt som het markering i eget felt, og Andersen var kald da sjansen bød seg.

Resten av kampen forløp på samme måte som før pause. Rosenborg presset og skapte sjanser, mens Tromsø truet på overganger.

De siste minuttene skapte Rosenborg et par enorme sjanser, men bortelagets sisteskanse Heigre storspilte mellom stengene.

Dermed ble det poengdeling, noe Tromsø skal prise seg lykkelig over.

Rosenborg skapte et tosifret antall sjanser, men var uvanlig lite effektive.

RBK topper tabellen tre poeng foran Stabæk og Vålerenga. Tromsø klatret bort fra bunnplassen på målforskjell. TIL og Sandefjord har begge seks poeng.