Diomandé avgjorde med drømmemål

Adama Diomandé ble matchvinner da Stabæk slo Sarpsborg 1-0 søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Stabæks Adama Diomandé feiret landslagsuttaket ved å avgjøre da Stabæk slo Sarpsborg 1-0 borte søndag. Spissen viste fart, teknikk og eksplosive avslutningsevner da han ble matchvinner.

Diomandé har vært en åpenbaring siden han kom tilbake til norsk fotball, og etter søndagens seier står spissen med ni mål på elleve seriekamper.

Mot Sarpsborg avgjorde den ferske landslagsspilleren da det gjensto drøye 20 minutter, og det var ikke hvilken som helst scoring heller.

25-åringen fikk ballen på venstrekanten og gikk resolutt mot målet. Vinkelen var ikke god, men spissens kanonskudd fant likevel veien forbi hjemmelagets keeperdebutant Quentin Westberg.

– Vi reiste oss i annen omgang, og det var et glimrende mål av Diomandé. Han jobber hardt, og det er veldig fint å se ham score mål, sa trener Bob Bradley til C More etter kampen.

Forsvarstabbe før målet

Det var ingen stor kamp i Sarpsborg. I første omgang var det langt mellom sjansene, og det var hjemmelaget som var nærmest.

Amin Askar, som var venstreback for anledningen, ble spilt gjennom, men avsluttet svakt.

Etter hvilen tok det seg opp, og etter 68 minutter falt avgjørelsen på Sarpsborg stadion. Hjemmelagets Ole Christoffer Hansen prøvde å bryte en pasning foran Diomandé, men bommet. Spissen satte fart, skar inn og banken ballen i nettaket fra skrå vinkel.

– Det er slike 50/50-situasjoner som avgjør kampen. Diomandé vet hva han skal gjøre når sjansen byr seg, sa Bradley.

Fotball: Glimt utklasset Mjøndalen

Nummer to i serien

Målet satte fart i hjemmelaget, og de siste 20 minuttene skapte Sarpsborg noen sjanser, men uten å overliste Mande Sayouba i Stabæks mål.

Stabæk hadde på sin side noen kontringssjanser, uten at laget klarte å score flere mål.

På overtid holdt Sayouba på å gjøre en kjempetabbe da han bommet på et tilbakespill, men ballen gikk utenfor.

Seieren gjør at bæringene er på 2.-plass i serien, mens Sarpsborg er nummer sju.

– Det var vel fortjent. Stabæk var gode i annen omgang selv om de ikke skapte så mye, og vi slapp dem litt klønete til. De tok sjansen de fikk, og vi hadde ikke nok brodd til å komme tilbake, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke.