Glimt utklasset Mjøndalen

Trond Olsen scoret to mål i storseieren på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix.
Trond Olsen scoret to mål i storseieren på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodø/Glimt herjet med Mjøndalen på hjemmebane og vant hele 5-1 søndag. Gultrøyene sikret dermed tre livsviktige poeng i bunnstriden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Glimt kjørte over gjestene fra Nedre Eiker og stoppet ikke før laget hadde scoret fem ganger. Aspmyra-publikummet har hatt lite å juble for denne sesongen, men kunne denne kvelden glede seg over champagnefotball og tre svært viktige poeng.

– I dag synes jeg vi gjorde en god kamp, og vi burde scoret sju eller åtte mål, sa Trond Olsen til C More etter kampen.

Stor kamp av Olsen

31-åringen ledet an i angrep og viste at han fortsatt kan: Den tidligere Rosenborg- og Viking-spilleren scoret kampens to siste mål og gjorde ydmykelsen komplett for Mjøndalen og keeper Ivar Forn, som også i denne kampen hadde flere svake involveringer.

– Vi hadde satt press på oss selv før kampen. Vi skulle ta tre poeng, og det gjorde vi, sa Olsen, som til tross for storseier irriterte seg over at han ikke greide å gjøre hattrick.

Henrik Furebotn, Danny Cruz og Ulrik Saltnes scoret også for hjemmelaget, mens Morten Sundli satte inn bortelagets eneste scoring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med søndagens seier klatret Glimt opp fra jumboplassen til en foreløpig 14.-plass på tabellen med åtte poeng. Mjøndalen har fire poeng mer, på 12.-plass.

– Forferdelig følelse

Bortelagets Christian Gauseth var naturligvis langt nede etter det pinlige tapet.

– Det er en helt forferdelig følelse, og dette er noe vi ikke kan stå for. Når vi gir bort mål og slipper markeringer, er det ikke greit å tape fotballkamper. Det er noe annet når et lag spiller skjorta av deg, sa han til C More.

Hjemmelaget var best fra første spark på ballen, og tok ledelsen ved Furebotn etter 18 minutter. Men Mjøndalen brettet opp ermene og svarte drøye ti minutter etter da Morten Sundli utlignet. Spenningen varte imidlertid bare i noen få minutter:

Danny Cruz stupheadet Glimt i ledelsen i det 40. minutt, og etter dét så hjemmelaget seg aldri tilbake.