FIFAs nyvalgte visepresident trekker seg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Engelske David Gill bekreftet lørdag at han trekker seg fra FIFAs eksekutivkomité som følge av at Sepp Blatter ble gjenvalgt som president. Blatter avholder pressekonferanse klokka 12.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gill ble som ventet valgt inn i FIFA-styret fredag. Men på forhånd hadde 57-åringen varslet at det var utenkelig for ham å sitte i et Blatter-ledet FIFA.

Lørdag bekreftet Gill i en pressemelding at han trekker seg fra FIFA, dagen etter at Blatter slo prins Alin bin al Hussein i avstemningen om å bli president.

Blatter selv vil lørdag avholde en pressekonferanse, melder VG.

Les også: – Fotballen har tapt

– Det er ikke en enkel beslutning. Men de tre siste dagene har overbevist meg om at det er upassende å være en del av FIFAs eksekutivkomité med den nåværende ledelsen, sier Gill.

Les også: FIFAs skandaledager

Gill var direktør i Manchester United i ti år fram til 2013. Han er nå visepresident i det engelske fotballforbundet (FA), i tillegg til å sitte i UEFA-styret. I pressemeldingen skriver han at han ikke anser Blatter som demokratisk valgt, og at han anser det som umulig med en positiv endring så lenger den 79-årige sveitseren er FIFA-president.

Engelskmannen ble valgt inn fredag på UEFAs kvote. Det europeiske fotballforbundet er derfor nødt til å avholde en avstemning for å finne en ny representant som skal representere dem i FIFA.

Les også: Sepp Blatter fortsetter tross motstanden