Brann latterliggjort i Levanger

Branns keeper Nils Kenneth Udjus er utspilt på corner og Ørjan Hopen skrur ballen i mål i seriekampen mellom LFK og Brann på Moen stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.

Rikard Norlings dager i Brann virker talte etter tirsdagens 1-4-tap borte mot Levanger.

Før oppgjøret i 1. divisjon, ble møtet omtalt som skjebnekamp for Branns pressede trener. I pinsen meldte SVT at Norling kan være på vei tilbake til den svenske toppklubben AIK.

Selv svarte Norling kryptisk på spørsmål om framtiden.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg «passar», sa Norling til CMore.

– Det er ikke godt nok, men akkurat nå tenker jeg ikke så mye for egen del, fortsatte svensken.

CMore spurte om Norling vurderte å trekke seg. Da lød svaret slik: – Jeg har ikke anledning nå, to minutter etter sluttsignalet å si noe nå, så jeg må melde pass på den.

Norling vraket tidligere landslagsspiller Erik Huseklepp fra startoppstillingen mot Levanger, mens Marcus Pedersen var tilbake fra korsbåndsskade.

Kristoffer Barmen var nær å gi Brann ledelsen før Levanger fullstendig tok over showet på Moan. Amin Nouri ga håpløst vekk ballen da Adria Mateo Lopez kunne løfte inn 1-0 i krysset fra 16 meter etter 21 minutter.

Deretter tabbet Brann-keeper Kenneth Udjus seg ut. Han skulle kontrollere et tilbakespill, men bommet på ballen og Bendik Bye kunne enkelt sette inn 2-0 i tomt bur.

Hengt av

Like etter pause skrudde dødballkongen Ørjan Hopen en corner i mål via Udjus' hender. Og da Levanger-spissen Benjamin Stokke også tok hendene i bruk på et vakkert innlegg fra Mateo, sto det 4-0 bak en illsint Udjus.

Til tross for enorme protester fra Branns sisteskanse, godkjente dommer Bjørn Hansen målet. Fjernsynsreprisene viste at Stokke helt tydelig slo ballen i mål.

Brann ligger på en svak niendeplass i 1. divisjon med 14 poeng etter ti runder. Hele ni poeng skiller opp til ledende Sogndal. Levanger ligger på plassen bak Sportsklubben med sine 12 poeng etter triumfen tirsdag.

I tirsdagens kamp fremsto Brann-spillerne helt i villrede og uten evne til å gjøre noe med ball. Levanger skapte sjanse på sjanse i en kamp der en ikke skulle tro at Brann sist sesong spilte i eliteserien.

Huseklepp reduserte tre og halvt minutt før slutt, men nærmere kom ikke Brann.