Godset-legende: – Ikke overrasket over Nielsen-avgang

Strømsgodset sparket tirsdag trener David Nielsen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
Strømsgodset sparket tirsdag trener David Nielsen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.

Strømsgodset tar grep etter den svake sesongstarten. Trener David Nielsen fikk sparken tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nei, jeg er ikke overrasket. Det er bra at klubben viser handlekraft. Det har vært for mye vingling fra Nielsens side. Det kan virke som han ikke har funnet ut helt hva han skulle gjøre med laget, sier Johnsen til NTB.

Johnsen er en av klubbens største legender. I 1991 skjøt han Strømsgodset til cupmesterskapet. David Nielsen fratrådte tirsdag som trener for drammenserne. 0-4-tapet mot Haugesund ble danskens siste kamp på Godset-benken.

Nielsen erstattet gulltrener Ronny Deila sist sommer. Under Deila klatret SIF fra sisteplass til å bli Norges beste klubb i 2013.

– Det er aldri umulig å erstatte noen, heller ikke Ronny, selv om han var en fantastisk fin ledertype, sier Johnsen.

Trenger ikke redningsmann

Han gleder seg over at den trofaste assistent Bjørn Petter Ingebretsen overtar som hovedtrener ut sesongen.

– Alle i Godset vet hvem Bjørn Petter er. Han var hjelperen til Ronny i mange år. Dette tror jeg er lurt. Han har den samme filosofien som Deila. Kanskje var han den viktigste «spilleren» til Deila gjennom årene i SIF, sier Johnsen.

Han håper Godset unngår å falle i fellen å hente inn en såkalt redningsmann denne sesongen.

– Jeg er veldig fornøyd om SIF blir blant de seks beste og redder æren. Jeg håper Bjørn Petter er rett mann, for jeg vil ikke ha inn en redningsmann. Det skal ikke dette Godset-laget trenge, mener den tidligere storspilleren.

Han får støtte av fotballkommentator Kenneth Fredheim.

– Jeg er overrasket over at Nielsen forsvinner så fort, men det tyder på at det har ulmet mer i spillergruppen, enn hva som er kommet ut. Godset har ikke noe behov for å hente inn en redningsmann. Dette laget er godt nok til å bli blant de seks-sju beste, sier Fredheim.

Kritisk til rotering

Den rutinerte kommentatoren sier han forstår lite av laguttakene til Nielsen.

– Det har vært en voldsom rotasjon, gjerne med spillere ute av posisjon. Den spissroteringen har til dels vært uforståelig. Det å score mål har omtrent vært ensbetydende med å bli satt på benken, sier Fredheim.

– Altfor mye rotering. Først trodde David at Marvin Ogunjimi var den beste spissen. Det viste det seg at han ikke var. En spiss må ha tillit, akkurat som en keeper, istemmer Johnsen.

De forstår heller ikke hvorfor veteranene Peter Kovacs og Øyvind Storflor ofte ble utelatt.

– Storflor ble brukt på feil side. Han skal ikke brukes ute til venstre. Det er greit at David mente at Storflor scoret oftere fra den kanten, men du mistet jo i snitt tolv målgivende pasninger i året fra høyrekanten, sier Johnsen.

– Jeg forsto aldri hvorfor Nielsen skulle innføre sin egen spillestil umiddelbart da han tok over i fjor. Det var et gedigent sjansespill. Nå har han hatt hele vinteren på seg, men SIF har sett like ustabilt ut som i fjor høst. Og defensivt er de blitt dårligere og dårligere, påpeker Fredheim.

Personvernpolicy