Bradley: – Blir ikke gode kun i medgang

Bob Bradley sier han tror Stabæk slår tilbake etter nedturen mot Rosenborg. 
(Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)
Bob Bradley sier han tror Stabæk slår tilbake etter nedturen mot Rosenborg. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)

Etter sju kamper uten tap ble Stabæk brutalt dratt ned på jorda mot Rosenborg. Trener Bob Bradley utfordrer spillerne til å ta lærdom av nedturen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en drømmestart gikk det meste galt for Bradleys menn de siste 50 minuttene mot serieleder Rosenborg. De så ut til å kunne ta pause med en 2-0-ledelse, men slapp inn to kjappe og lagene var like langt til hvilen.

I annen omgang falt avgjørelsen da storscorer Alexander Søderlund fant nettet etter en stygg feil av hjemmelagets Kamal Issah.

– Etter halvtimen sluttet vi å spille som vi skulle, vi slo ikke pasninger og reagerte ikke de gangene vi mistet ballen. Jeg synes også de kom tilbake i kampen etter en billig straffe, sier Bradley og sikter til da dommer Svein Oddvar Moen mente Daniel Granli handset.

– Vi burde vunnet

Den amerikanske suksesstreneren har tatt Stabæk fra å være en dumpekandidat etter en svak sesongoppkjøring til å bli et topplag når det teller. I mandagens kamp kunne de like gjerne kapret tre poeng og tatt over tabelltoppen, men litt udyktighet og en porsjon uflaks ødela for bæringene.

– Jeg sa til spillerne at vi er et godt lag og at vi burde vunnet denne kampen, sier Bradley.

Til tross for tapet er det fremdeles nummer to, fem poeng bak Rosenborg. Bradley sier spillerne bør lære av tapet for Rosenborg.

– Fra i morgen (tirsdag) skal vi finne det som var positivt, men også forstå at ingen lag blir virkelig gode med bare medgang. Den eneste måten å komme seg framover på er å håndtere tøffe perioder og stunder. Jeg tror vi kan gjøre det.

– Etter så mange kamper, er dette den virkelige testen for spillerne?

– Ja, men alle kamper er en test, sier amerikaneren.

Dømt nord og ned

Rosenborgs matchvinner Søderlund er imponert over det Bradley har fått til på Nadderud.

– Et kjempelag. Jeg så dem på La Manga og da trodde jeg det var rett ned, men de har virkelig imponert. Vi skal være glade for å reise herfra med tre poeng, sa toppscoreren.

Han satte inn to nye mål og står med 12 fulltreffere på ti kamper. Et snitt på 1,20 per kamp gjør at det hviskes om at den høyreiste spissen kan slå Odd Iversens rekord på 30 scoringer.

– Jeg håper det fortsetter, men når jeg 20 er jeg fornøyd, sier han.

Personvernpolicy