Åpen for alle - alltid

Ingebrigtsen oppgitt etter Hellands utvisning

Rosenborgs Pål André Helland fikk marsjordre av dommer Svein Oddvar Moen. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)
Rosenborgs Pål André Helland fikk marsjordre av dommer Svein Oddvar Moen. (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pål André Helland fikk to gule kort på sju minutter og må sone karantene når Rosenborg tar imot Tromsø søndag. Etter kampen var RBK-trener Kåre Ingebrigtsen lite fornøyd med dommer Svein Oddvar Moen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helland hadde scoret Rosenborgs første og sitt sjette på like mange kamper i mandagens 3-2-seier mot Stabæk, men dagen fikk likevel en ulykkelig slutt for lynvingen.

Først fikk 25-åringen gult kort for en aktiv albue mot Stabæks Daniel Granli, og sju minutter senere så han rødt etter å ha falt i en duell med hjemmelagets keeper Mande Sayouba. Dommer Moen mente Helland filmet, og dermed måtte han forlate banen.

– Jeg får en litt tung touch og ser at det er 50/50 om jeg eller keeperen når den først. Jeg tenker det blir straffe hvis jeg er først, og da har jeg allerede svikten i knærne. Jeg ser på reprisen etterpå at han er borti høyrefoten min, og da blir det en skjønnssak om det er straffe, men jeg er ikke enig i at jeg skal ha mitt annet gule, sa Helland etterpå.

– Dårlig av dommeren

Tidligere i omgangen falt Stabæks Yassine El Ghanassy lett innenfor Rosenborgs sekstenmeter. Moen ga klart signal om at han skulle komme seg opp igjen, men ga ikke gult for filming. RBK-trener Ingebrigtsen mener det vitner om inkonsekvent dømming.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, det synes jeg. Det er dårlig av dommeren, og det første (situasjonen med Granli) er hvert fall ikke gult. Man må ha en linje, ellers blir det vanskelig for spillerne å forholde seg til det, sier han til NTB.

– Snakket du med dommeren etter kampen?

– Nei, han gjør sitt beste og da blir det feil, fortsetter han.

Dømte straffe

Helland tok det hele med et smil da han møtte pressen, og protesterte heller ikke voldsomt da dommeren viste det røde kortet.

– Nei, jeg ville ikke snakke på meg flere kampers utestengelse. Jeg prøvde å forklare meg rasjonelt og si han var borti meg, sa han.

Også Stabæks Granli var misfornøyd med Moen etter kampen. Backen fikk ballen i hånden da Rosenborg fikk straffe på 0-2 i første omgang, og målet Helland scoret fra ellevemetersmerket brakte serielederen inn i kampen igjen.

– Jeg er ikke sikker hvor mye ballen traff meg i hånden, men den var langs kroppen. Det var ikke en situasjon der hånden søkte ballen, men motsatt, sa han.