Innbytteren avgjorde for Viking

Det ble mange tette dueller mellom Start og Viking på Viking stadion lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Det ble mange tette dueller mellom Start og Viking på Viking stadion lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Viking hadde ikke vunnet på 16. mai siden 2008, men en kanon fra innbytter Zymer Bytyqi ga 1-0-seier i eliteserieoppgjøret mot Start lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To minutter gjensto i Stavanger da Bytyqi kranglet til seg ballen i god posisjon rett utenfor Starts 16-meter. 18-åringen nølte ikke, men sendte av gårde et kjempeskudd Start-keeper Håkon Oppdal ikke hadde noen muligheter til å stoppe.

Ufortjent var det ikke. Viking skapte de største sjansene på eget gress, men slet lenge med uttellingen. Til sist kunne likevel laget juble. Viking står nå med fem kamper uten tap og hare bare fire lag foran seg på tabellen.

Start tettet igjen

Start kom til Stavanger for å selge seg dyrt, og mannskapet til Mons Ivar Mjelde klarte så definitivt å gjøre livet surt for et formsterkt Viking-lag. Rogalendingene sto med ti poeng på de fire siste kampene.

I en meget sjansefattig første omgang var det likevel Viking som kom til den desidert største målsjansen da Makhtar Thioune kom seg fri på venstresiden i kjølvannet av et hjørnespark og driblet seg inn i 16-meteren. Start-keeper Opdal reddet både den første avslutningen og returen fra senegaleseren, men den påfølgende headingen til Samuel Adegbenro måtte han ha hjelp for å holde ute. Klareringen fra en av gjestenes forsvarsspillere var samtidig ikke bedre enn at ballen traff stolpen og spratt ut på banen igjen.

Tidligere i omgangen hadde også Viking-spiss Veton Berisha avsluttet godt fra distanse, men nevnte Oppdal slo også da i veien.

Skadeskutt Start

Hjemmelaget var så definitivt det førende laget også etter pause, og estiske Karol Mets kunne fort åpnet målkontoen i årets eliteserie da han fikk sjansen alene med Opdal etter et snaut kvarter. Avslutningen var dessverre for hjemmelaget svak og ga Start-keeperen muligheten til å rydde opp.

Gjestene produserte fint lite i Stavanger, men noterte noe som lignet en farlighet da Robert Sandnes forsøkte seg med et frekt hælspark inne foran mål etter 79 minutters spill. Viking-keeper Iven Austbø hang godt med på notene.

Dermed måtte Mons Ivar Mjeldes menn reise poengløse hjem.

Start måtte for øvrig klare seg uten flere av sine aller viktigste spillere i lørdagens kamp. Espen Børufsen, storscorer Matthías Vilhjálmsson og kaptein Gudmundur Kristjánsson var alle ute med skade.

14.128 tilskuere så kampen i Stavanger. Totalt var over 100.000 mennesker på arenaene for å se 16. mai-kampene i de to øverste divisjonene.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy