Fossum sørget for fest i Drammen

Strømsgodset leverte en god kamp mot Aalesund på fotballens festdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Iver Fossum var toneangivende i det meste og scoret to mål da Strømsgodset lørdag vant 3-1 over Aalesund, som dermed tapte for første gang under Trond Fredriksen.

Det har vært store forventninger til 18-årige Fossum før denne sesongen, etter at han var god, men i skyggen av Martin Ødegaard sist sesong. På fotballens festdag leverte han en flott forestilling da Aalesund ble slått.

Fossum var involvert i det meste vertene skapte, og han toppet kvelden ved å score både det første og siste målet.

1-0 kom etter 33 minutter, på et tidspunkt hvor begge lag hadde hatt flere muligheter allerede. Målet kom etter flott angrepsspill. Thomas Sørums pasning til Fossum kom akkurat i rett øyeblikk, og 18-åringen plasserte ballen sikkert forbi keeper Sten Grytebust.

Et kvarter før full tid punkterte Fossum kampen da han trillet inn 3-1-scoringen lavt via stolpen.

Også Strømsgodsets 2-0-mål kom etter flott angrepsfotball fire minutter etter 1-0. Gustav Wikheim slo ballen mellom beina på en forsvarer og til Sørum. Spissen sto helt alene og hadde få problemer med å trille ballen i mål.

Strømsgodset hadde i tillegg to mål annullert for offside, samt flere store sjanser før lagene gikk til pause.

Akeem Latifu tente håpet for gjestene da han reduserte med et skudd fra spiss vinkel etter 59 minutter. Ballen endret retning i en forsvarer og gikk i mål via stolpen. Det var fortjent etter sjanser og spill, men nærmere kom aldri gjestene.

Dermed har Trond Fredriksen tapt en kamp som Aalesund-trener, i hans femte seriekamp.