Morata sendte Juventus til finale

Juventus-spillerne kunne juble for finaleplass i mesterligaen. Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB scanpix

ta577f30: Gareth Bale hadde en ny svart dag på banen for Real Madrid. Foto: Paul Hanna / Reuters / NTB scanpix
Juventus-spillerne kunne juble for finaleplass i mesterligaen. Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB scanpix ta577f30: Gareth Bale hadde en ny svart dag på banen for Real Madrid. Foto: Paul Hanna / Reuters / NTB scanpix

Alvaro Morata scoret i begge semifinalene og sendte Juventus til mesterligafinale. Torino-klubben klarte 1-1 i returoppgjøret mot Real Madrid onsdag og vant 3-2 sammenlagt.

Dermed røk Real Madrids mulighet til å bli den første klubben i historien som vinner mesterligaen to år på rad.

Real måtte vinne hjemme på Santiago Bernabéu og tok umiddelbart tak i kampen. Franske Karim Benzema var tilbake etter sin brysomme kneskade og kunne kronet comebacket med scoring allerede etter seks minutter. Avslutningen fra god posisjon suste høyt over mål.

Etter 21 minutters spill tvang utskjelte Gareth Bale fram en kjemperedning av Juventus-keeper Gianluigi Buffon på et fremragende langskudd. To minutter senere måtte samme Buffon kapitulere.

Ronaldo igjen

Da gikk James Rodríguez i bakken i duell med Juventus-forsvarer Giorgio Chiellini, og dommer Jonas Eriksson pekte på straffemerket. Juventus-spillerne raste over avgjørelsen, men TV-bildene viste at den svenske kamplederen ikke behøver å miste nattesøvnen.

Cristiano Ronaldo misset fra straffemerket da Real Madrid måtte nøye seg med 2-2 mot Valencia lørdag og mistet kontakten med Barcelona i gullkampen i La Liga. Tirsdag var portugiseren sikker. 30-åringen satte ballen midt i mål og kunne feire karrierens 76. mesterligamål. Det er samme antall som Lionel Messi.

Scoringen var også Ronaldos nummer 307 i Real Madrid-trøya. Dermed tangerte han klubblegenden Alfredo Di Stéfano i antall scoringer. Bare Raúl ligger nå foran på lista med sine 323 fulltreffere.

Morata utlignet

Ufortjent var det ikke at Real Madrid tok ledelsen. Det spanske hovedstadslaget styrte førsteomgangen på eget gress. Juventus spilte på det trygge og forsøkte å forsvare 2-1-seieren fra den første semifinalekampen.

Etter pause kom mannskapet til Massimiliano Allegri atskillig bedre ut av startblokkene, og belønningen kom da Alvaro Morata satte inn utligningen etter et snaut kvarter. Real Madrid-forsvaret sviktet i markeringen og ga Juventus enkelt spill.

Real Madrid kom til flere brukbare muligheter i jakten på en 2-1-scoring, og Juventus kunne også utnyttet et par kontringer, men flere mål ble det ikke. Dermed ble det italiensk jubel i Madrid.

I finalen venter Barcelona, som ikke var i nærheten av å slippe Bayern München inn i kampen om finalebilletten tirsdag. Katalanerne ledet 3-0 fra det første møtet og vant 5-3 sammenlagt.

Mesterligafinalen spilles i Berlin 6. juni.