Diomandè-show ga seks strake

Adama Diomande scorer 1-0-målet til hjemmelaget under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Sandefjord på Nadderud stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Stabæk fortsetter oppvisningen. Etter 4-0 over Sandefjord onsdag venter kanonene Molde og Rosenborg.

Adama Diomandè er klar for det. Han scoret like godt tre ganger mot svake Sandefjord

16.-maikampen går i Molde. Vel en uke senere kommer RBK til Nadderud. Er Stabæk alene på tabelltoppen den kvelden?

Diomandè scoret 1-0 i førsteomgangen. Det var stort sett en ganske tam affære. Spissen fikk ballen fra Yassine El Ghanassy og skjøt den inn fra 16-meteren.

Rett etter pause skar Ernest Asante inn fra høyrekanten og fikset 2-0. Det var hans femte ligascoring denne sesongen.

Diomandè løp gjennom og avgjorde alt etter 55 minutter. 3-0 gjorde at håpet var ute for Sandefjord.

Samme mann avsluttet en perlekontring til 4-0 etter pasning fra Asante. Like etter ble han byttet ut.

Delt topp

Stabæk har overrasket alle så langt. Seieren på Nadderud sendte laget opp a poeng (19) med RBK på tabelltoppen.

Det skjedde etter at Stabæk holdt nullen for sjette gang på rad.

På sidelinjen sto trener Bob Bradley i karakteristisk stil, bredbeint og rolig.

Amerikaneren har bygget opp et nytt lag i bærumsklubben etter forrige sesong. At Bradley forsvinner i løpet av noen måneder, virker åpenbart. Hans suksess-CV er utvidet ytterligere etter halvannet år i Norge.

Den unngår ikke radaren ute i europeisk fotball denne gangen.

Tett

Stabæk har ikke sluppet inn mål på 555 minutter i serien. Nicolai Næss' selvmål borte mot Odd (0-2-tap, 2. runde) er det hittil siste feil vei for de blå.

Etter omleggingen til 16 lag i eliteserien har Rosenborg rekorden i færrest baklengs på en sesong. Trønderne stoppet på 22 i 2009.

Stabæk er nede på tre etter åtte kamper.

Hva så med nykomlingen Sandefjord? Trener Lars Bohinen funderer sikkert en del etter fem strake tap.

Det er ikke så mye glede i kampprogrammet heller: RBK (b), Vålerenga (h) og Molde (b) venter i de tre neste for Sandefjord.