Helland: – Sandefjord skal få svi

Pål André Helland og Rosenborg var skuffet etter sesongens første tap. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)
Pål André Helland og Rosenborg var skuffet etter sesongens første tap. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Rosenborgs overraskende tap mot Mjøndalen kommer til å gå utover Sandefjord 16. mai. Det mener en skuffet Pål André Helland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kantspilleren, som satte inn kampens første mål, var en av flere nedbrutte RBK-spillere i pressesonen etter kampen.

– Vi spiller godkjent i en halvtime, resten er «kliss ræva». Vi skal ikke framstå sånn, det er bare å legge seg helt flat, sa Helland.

Han forteller at det gikk en kule varmt i garderoben etter at 2-0-ledelse hadde blitt til 2-3-tap på overtid.

– Det er en gjeng med vinnerskaller som ikke vinner, da blir det dårlig stemning. Jeg håper at Sandefjord skal få merke det.

Skuffelse

I Rosenborg-leiren var man skuffet over at man lot Mjøndalen krige seg inn i kampen.

– All ære til dem. De tar hele hånden når vi gir dem lillefingeren. De står på, kriger, kjemper og løper, men det er altfor dårlig av oss, sa Helland.

Toppscorer Alexander Søderlund, for en gangs skyld uten scoringer, var enig.

– Mjøndalen kjemper og kriger, men det er jo et lag vi skal være bedre enn.

Trener Kåre Ingebrigtsen opplevde det som om laget hans, som har imponert stort i serieåpningen, sluttet å spille fotball da de ledet 2-0.

– Vi gjør ting vanskelig, og gjør ikke de tingene vi skal. Vi tror kanskje at ting går av seg selv, og slutter å bruke kantspillerne 1 mot 1.

Treneren har selv sagt at stallen er tynn, men ville ikke bruke det som unnskyldning. Tirsdag var Jørgen Skjelvik stoppervikar for Stefan Strandberg. Fra før er kaptein og stopperkjempe Tore Reginiussen ute for sesongen.

Ros fra Hansen

– Det er ingen problemer å vinne med den stallen vi har, jeg finnes ikke bekymret for det. Det er mer det at vi plutselig gjør ting vi ikke skal på banen. Nå skal vi hjem på treningsfeltet og øve.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen tror fortsatt at Rosenborg vinner serien, til tross for tapet tirsdag.

– De er det klart beste laget vi har møtt. De senket nok skuldrene litt, og så ble de nervøse da vi fikk mål. Men de er klart best mot oss, selv om vi er delvis med.

– Er de bedre enn Molde?

– Det er de to beste lagene i hvert fall. Vi møter Molde i neste hjemmekamp, og det blir tøft. Men Rosenborg har imponert meg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden