Vålerenga vant målfesten

Vålerenga-spillerne kunne til slutt juble for seier i Tromsø etter en thriller av en kamp.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Vålerenga-spillerne kunne til slutt juble for seier i Tromsø etter en thriller av en kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Vålerenga kom tilbake tre ganger og slo Tromsø 5-4 i et fyrverkeri av en fotballkamp i eliteserien tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daniel Fredheim Holm ble matchvinner tre minutter før full tid etter at gjestene hadde vært gjennom en berg-og-dalbane av en fotballkamp.

– Dette var deilig. Vi har vært inne i elendig periode. Det så mørkt ut mange ganger i løpet av denne kampen også. Godt at det gikk rett vei til slutt, sa han til C More etter kampen.

– Vi fikk en elendig start, men det var sterkt av oss å komme tilbake så mange anger. Det viser klasse, tilføyde Fredheim Holm.

Trener Kjetil Rekdal var tom etter kampen. – Når du ser en sånn kamp, har du ikke ord. Det var så mye rusk i alle retninger. Vi scoret i bøtter og spann, men likevel gjorde vi en svak prestasjon. Det må jeg bare innrømme, sa han.

Startet med et smell

Det målrike oppgjøret på Alfheim var underholdende allerede fra første spark på ballen. Mindre enn tre minutter var spilt da 18 år gamle Mikael Ingebrigtsen var våkent framme på en retur fra Vålerenga-keeper Michael Langer og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Bedre kunne kampen knapt startet for et Tromsø-lag som bare hadde Bodø/Glimt bak seg på tabellen etter sju serieomganger.

Publikum på Alfheim fikk mer å juble for før pause. Etter 17 minutter utlignet riktignok Herman Stengel for Vålerenga på et praktfullt frispark fra 20 meter, men bare to minutter senere var hjemmelaget tilbake i ledelsen. Zdenek Ondrasek scoret sitt femte mål for sesongen etter fint forarbeid av Gjermund Åsen.

Oppgitt Rekdal

Tromsø skapte et stort antall sjanser før pause og kunne fort scoret både én og to ganger til. Likevel imponerende var imidlertid ikke lagets forsvarsspill. Tre minutter før hvilen fikk Vålerenga-stopper Simon Larsen uforstyrret utligne til 2-2 etter et frispark fra lagkaptein Christian Grindheim.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal hadde likevel liten grunn til å smile på vei inn i garderoben.

Åtte minutter ut i andre omgang fikk Magnus Andersen skyte uforstyrret fra god posisjon etter at Thomas Drage hadde slått et smart innlegg fra venstre. Avslutningen klarte ikke Vålerenga-keeper Langer gjøre noe med og dermed var TIL igjen i ledelsen.

Innbytteren scoret

I forrige serierunde tapte Tromsø 4-3 for Mjøndalen. Laget til Steinar Nilsen er i ferd med å bli eliteseriens fremste målgarantist – i begge ender av banen.

16 minutter før full tid utlignet Christian Grindheim til 3-3 i ishavsbyen etter klabb og babb i feltet, og tre minutter senere fikk Rasmus Lindkvist fri bane mot mål etter å ha blitt frispilt av Ghayas Zahid. Alene med tidligere Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavn gjorde innbytteren alt rett.

Plutselig var Vålerenga i ledelsen for første gang på Alfheim, men Tromsø hadde mer på lager. Da Magnus Andersen gjorde sitt andre mål for dagen og utlignet til 4-4 seks minutter før tid, trodde de fleste på Alfheim på hjemmepoeng. Slik ble det ikke.

Like etter banket Daniel Fredheim Holm inn seiersmålet foran et vantro Alfheim-publikum.

Dermed er Tromsø fortsatt nest sist på tabellen, mens Vålerenga er på bronseplass etter åtte spilte kamper.

Personvernpolicy