Formlaget Arsenal bråstoppet mot Swansea

Bafetimbi Gomis scoret kampens eneste mål da Swansea slo Arsenal. (Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix)
Bafetimbi Gomis scoret kampens eneste mål da Swansea slo Arsenal. (Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix)

Arsenal hadde vunnet ni av sine ti siste kamper, men gikk på en overraskende smell da de tapte 0-1 hjemme mot Swansea mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun 0-0-oppgjøret mot serievinner Chelsea hadde endt uten tre poeng for Arsenal de tre siste månedene. Derfor hadde de færreste regnet med at Swansea skulle stikke av med alle poengene fra London.

– Vi var litt uheldige med baklengsmålet i dag. Det var likevel mye positivt å hente i dag. Om vi spiller en kamp som dette 20 ganger, så vinner vi 19 av dem, sa Arsenal-manager Arsène Wenger til Sky Sports.

Seiersmålet kom da Bafetimbi Gomis fikk lov til å gå opp uhindret mellom fire Arsenal-spillere fem minutter før slutt. Den storvokste angriperen stanget ballen i mål. Keeper David Ospina slo unna, men mållinjeteknologien slo fast at ballen hadde krysset streken.

– Vi har jobbet hele uka med hvordan vi skulle spille her. Spillerne var fantastiske og utførte planen til punkt og prikke, sa Swansea-manager Garry Monk etter kampen.

Swansea hadde også marginene på sin side, samt en meget god keeper. Lukasz Fabianski ble hentet fra nettopp Arsenal, og 30-åringen vartet opp med flere klasseredninger på sin tidligere hjemmebane.

Arsenal er til tross for tapet sikret en plass i mesterligaen. Men forskjellen på 3.- og 4.-plass kan være stor. Kun de tre beste får direkte innpass i gruppespillet, det fjerde må ut i kvalifisering.

Også Swansea nærmer seg nå en europacupplass. Fra sin 8.-plass har de kun to poeng opp til Tottenham som innehar den siste plassen i Europaligaen.

– Jeg tenker ikke på det. Det som skjer, det skjer. Vi viste hva vi er gode for i dag, og skal gi alt i våre to siste kamper, sa Monk.

Personvernpolicy