Bayern München i motbakke jakter mirakel

Bayern München-kaptein Bastian Schweinsteiger vet at oppgaven med å ta igjen 0-3 på Barcelona hjemme på Allianz Arena er en neste umulig oppgave, men han klamrer seg til håpet om at det skjer utrolige ting innen fotballen en gang iblant. Finaledrømmen lever videre i München. (Foto: NTB scanpix / REUTERS/Michaela Rehle)
Bayern München-kaptein Bastian Schweinsteiger vet at oppgaven med å ta igjen 0-3 på Barcelona hjemme på Allianz Arena er en neste umulig oppgave, men han klamrer seg til håpet om at det skjer utrolige ting innen fotballen en gang iblant. Finaledrømmen lever videre i München. (Foto: NTB scanpix / REUTERS/Michaela Rehle)

Barcelona leder 3-0 etter den første semifinalekampen i mesterligaen. Det betyr at det må et lite under til om Bayern München skal nå finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppgaven virker håpløs for det tyske mesterlaget, for aldri tidligere har et lag kommet tilbake i den andre semifinalen i en europacup etter å ha ligget under 0-3. Etter storseieren på Camp Nou forrige onsdag, står Barcelona med det ene beinet og vel så det i mesterligafinalen for åttende gang.

– Vi er fullstendig klar over at vi står overfor en mammutoppgave, men det er ingen grunn til å gi opp. Vi skal gjøre vårt ytterste for å lykkes, sier Bayern-angriper Thomas Müller.

I den første semifinalekampen gikk det meste Barcelonas vei. Lionel Messi scoret to av de tre målene da det tyske mesterlaget ble avkledd og sendt tilbake til München som slakt.

– Utrolige ting skjer

Bayern München-spillerne kan ikke annet enn å tro på at det kan skje et under. Selv om de vet at oppgaven virker håpløs i utgangspunktet, klynger de seg til et ørlite håp.

– Noen ganger skjer det utrolige ting innen fotballen. Derfor må vi bare håpe på at vi kommer til å oppleve en slik dag i returmøtet med Barcelona. Det er klart det er lov å håpe på en historisk snuoperasjon, sier Bayern München-kaptein Bastian Schweinsteiger.

Det hevder han selv om han vet at selvtilliten både hos ham selv og lagkameratene er på et bunnivå. Det er ikke blitt seier på de fire siste kampene, etter at Bayern München sikret seg serietittelen i Bundesliga for 25. gang. Ikke siden 1991 har laget gått en lengre periode uten å vinne.

I den foreløpig siste seriekampen i helgen ble det 0-1 mot nabolaget Augsburg. I den kampen måtte seriemesteren spille 77 minutter med bare ti mann etter at reservekeeper Pepe Reina fikk det røde kortet.

Ikke på de siste 15 årene har Bayern München unngått å score i tre påfølgende kamper, slik tilfellet er nå. Det er et faktum som er tungt å fordøye.

Drømmen lever

– Jeg er realistisk. Det er den eneste måten vi kan vinne på, men jeg vet det ikke blir lett når vi ligger under 0-3. Det er viktig at vi holder drømmen om en mesterligafinale i live. Den må vi aldri gi slipp på.

– Vi har 90 minutter å gjøre det på. Umulig er det ikke, og jeg er en fighter, sier Bayern-trener Pep Guardiola. Han har tidligere hatt treneransvaret i Barcelona, så han vet godt hva han skal opp imot.

Og det er et Barcelona-lag som viser toppform og som har scoret 19 mål på de fire siste kampene. Kontrasten er stor. Ved siden av å ha det ene beinet i mesterligafinalen for åttende gang, har også Barcelona La Liga-tittelen i lomma. Det meste klaffer for det spanske topplaget.

Barcelona-trener Luis Enrique vet at laget hans ligger godt an, men han tar likevel ikke noen seier på forskudd.

– Bayern München er en unik motstander. Vi kommer ikke til å få noe gratis på Allianz Arena. Derfor tar vi heller ikke lett på denne kampen. Vi vet vi må spille på topp for å gå videre. Det blir en skikkelig tøff kamp, spår Barcelona-treneren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden