De Lanlay sikret Viking-poeng

Yann-Erik de Lanlay sikret 1-1 for Viking mot Odd søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Viking startet dårlig mot Odd og havnet under etter et kvarter. Resten av kampen handlet det meste om Viking, men ineffektivitet hindret at laget fikk mer enn 1-1.

Med et synkende tilskuertall på Viking stadion, gjorde klubben grep for å få folk på hjemmekamp mot Odd. Gratisbilletter ble delt ut, og det fikk Stavanger til å mobilisere for å støtte byens stolthet.

I forrige kamp i Stavanger, i Vikings 2-1-seier over Molde, tok kun 7086 turen til arenaen, men mot Odd var hele 12 473 til stede.

Feilaktig annullering

Mobiliseringen så ikke ut til å tenne Kjell Jonevrets elleve utvalgte fra start. Etter 15 minutter tok Odd ledelsen da Oliver Occean headet i mål fra fem meter etter en corner.

Det fikk Viking til å våkne, for resten av oppgjøret handlet det meste om vertene. De mørkeblå styrte kampen, og etter 26 minutter trodde de fleste fremmøtte på stadion at det ble utligning.

Yann-Erik de Lanlay skjøt fra utenfor 16-meteren, målvakt Sondre Rossbach ga retur og Veton Berisha sendte ballen i nettmaskene. Assistentdommer Magnus Lundberg mente spissen sto i offside, og dommer Svein-Erik Edvartsen annullerte scoringen, til stor irritasjon fra det meste av Viking stadion. TV-reprisene viste at avgjørelsen var feil.

Stavanger-laget duret videre, men måtte gå målløst i garderoben etter de første 45 minuttene.

Styrte

I annen omgang fortsatte Viking i samme spor. På omgangens første sju minutter skapte rogalendingene to store sjanser, blant annet et skudd i stolpen, men først etter 53 minutter fikk hjemmesupporterne noe å juble for.

Berisha vant en hodeduell i 16-meteren, og ballen falt ned hos de Lanlay. Vingen trakk seg inn i banen og sendte ballen i lengste hjørne.

Rett etter scoringen hevet Odd spillet sitt, og det jevnet seg mer ut. Viking hadde fortsatt initiativet og kom til flere halvsjanser, men de store mulighetene uteble. Jonevrets mannskap presset på, mens Odd forsvarte seg godt slik at det endte 1-1.