Solide Sarpsborg lekte seg til seier

Sarpsborg kunne juble for en ny seier søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Sarpsborg kunne juble for en ny seier søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Sarpsborg har så langt ikke sprudlet i eliteserien, selv om resultatene har vært gode. Søndag leverte laget en meget solid forestilling da Haugesund ble slått 3-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var aldri noen virkelig tvil om hvor seieren skulle ende. Sarpsborg scoret tidlig, og kontrollerte kampen etter målet. Etter sju spilte kamper er laget med i toppen av tabellen.

– Dette var en god prestasjon. Det er sånn vi vil framstå på hjemmebane, sa midtstopper Andreas Nordvik til CMore.

Forsvarsmål

Søndag fulgte laget en velkjent oppskrift med forsvarsspillere som scoret etter dødball. 1-0 kom allerede etter ti minutter av kampen. Etter et hjørnespark fikk Sarpsborg to muligheter, og kaptein Ole Heieren Hansen satte til slutt ballen i mål fra kort hold.

Kapteinen hadde ikke scoret siden 2011 da årets sesong ble sparket i gang. Nå står han med hele tre mål på de sju første serierundene.

2-0-målet kom ved Hansens midtstopperkollega Nordvik. Han kastet seg fram og headet inn et frispark etter 63 minutter, hans annen scoring for sesongen.

– Det var veldig bra slått av Steffen Ernemann. Jeg ba om ballen, og han traff meg. Da var det ikke så vanskelig å styre ballen i mål, sa målscoreren.

I tillegg har Martin Thømt Jensen ett mål. Det betyr at forsvarsspillerne har scoret seks av ti mål for Sarpsborg i år. Totalt har sju av målene kommet på dødballer.

– Jeg bryr meg egentlig ikke om hvem som scorer. Men det er jo selvsagt artig å score. Jeg er en av dem som ikke gjør det så ofte, så da blir det ekstra artig, sa Nordvik.

Lekestue

Det tredje målet kom ved Bojan Zajic etter flott angrepsspill. Innbytter Henrik Ojamaa slo lavt inn til serberen, som bredsiden ballen kontant i mål.

Den gode sesongstarten kan man takke et godt samhold for, ifølge Nordvik.

– Det er en veldig proff gjeng her. Og så er vi gode venner på fritiden. Vi vil hverandres beste, vi spiller som brødre. Vi er fornøyd med starten, men det har så vidt startet ennå, sa Nordvik.

Haugesund har kommet seg opp fra nedrykksplass med to seirer på rad. Søndagens kamp var et steg i feil retning for gjestene, som skapte svært lite.

Sarpsborg møter nå formsterke Aalesund onsdag, mens Haugesund spiller mot Viking.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy