Chelsea knuste Liverpools mesterligahåp

Seriemester Chelsea spilte 1-1 mot Liverpool søndag. Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix.
Seriemester Chelsea spilte 1-1 mot Liverpool søndag. Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix.

Liverpool hadde fortsatt et ørlite håp om å ende topp fire i Premier League. Det håpet ble knust da seriemester Chelsea holdt laget til 1-1 søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London-laget gjorde flere forandringer på laget og lot blant annet unggutten Ruben Loftus-Cheek få sjansen fra start.

Men det var en veteran som spilte hovedrollen tidlig. Kaptein John Terry fikk stå merkelig alene på et hjørnespark og headet kontrollert inn 1-0 etter fem minutter.

Like før var Chelsea-strateg Cesc Fàbregas heldig som slapp unna med gult kort da han satte knottene i Raheem Sterling.

– Dette var en ordentlig kamp, ikke en treningskamp. Begge lag kjempet for et resultat. Var vi på topp? Nei, men vi var på et nivå vi kan være bekjent av, sa Chelsea-manager José Mourinho.

– Vi kjempet for Premier Leagues verdighet.

Respekt

For Liverpool var bare tre poeng godt nok, og som for vertene var det kapteinen som tok ansvar. Steven Gerrards utligning like før pause lignet Terrys ledermål. På et frispark fikk Gerrard stå umarkert på bakre stolpe, og han headet enkelt inn 1-1.

Annen omgang var av det sjansefattige slaget. Liverpool hadde få alternativer å velge i offensivt, og kastet inn ungguttene Jerome Sinclair og Jordon Ibe på slutten. Heller ikke de klarte å utgjøre en forskjell.

Ti minutter før full tid gikk Gerrard av banen i sitt siste møte med Chelsea. Kapteinen ble klappet av banen av hjemmesupporterne og Chelsea-manager Mourinho.

– Jeg var glad for det. De negative sangene våre tilhengere synger om ham innebærer respekt for en gammel, kjær fiende som har kjempet hardt mot oss i alle turneringer, sa Mourinho.

– Etter alt det var den stående applausen fantastisk.

Omsvermet

En annen populær spiller blant fansen søndag var Diego Costa, som forsøkte å se kampen fra en vanlig tribuneplass. All oppmerksomheten gjorde at vaktene måtte eskortere ham til VIP-tribunen fem minutter før pause.

Med 1-1 har Liverpool fortsatt en teoretisk mulighet til å nå mesterligaen. Men med seks poeng færre og langt dårligere målforskjell enn Manchester United er det utopi å tro at laget kan hente inn forspranget i de to siste rundene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden