Meny

Christina Vukicevic vil tilbake og satser mot OL

Etter tre år uten konkurranse har Christina Vukicevic fått tilbake lysten til å løpe hekk. Hun vil gjøre comeback i løpet av sommeren og håper å kunne satse mot OL i Rio neste år. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christina Vukicevic forteller at hun har trent siden september i fjor med tanke på å gjøre et comeback som hekkløper denne sommeren.

Det store målet for henne er å gjøre et forsøk på å kvalifisere seg OL i Rio neste år, men den tidligere hekkdronningen og norske rekordholderen på 100 meter hekk med 12,74 vet at det er langt fram dit.

28-åringen er i alle fall gjenforent med pappa Petar og trener for fullt.

– Det ser bra ut så langt, sier pappa og trener Petar Vukicevic til NRK. Far og datter er samme i treningslokalet etter et opphold på tre år. Så lenge er det siden de brøt samarbeidet og populære Christina lot hekk være hekk.

Hun slet med en skade, men hadde også mistet lysten til å konkurrere på toppnivå etter et heller dårlig EM i Helsingfors i 2012. Da gikk det meste galt for henne.

Lang pause

– Kjærligheten min til friidrett ble borte, men jeg har på en måte aldri lagt opp. Det ble slik at jeg tok en veldig lang pause. Nå kjenner jeg at lysten til å satse er kommet tilbake igjen. Den lysten var ikke der tidligere, forklarer Vukicevic.

Etter at hun kuttet ut den aktive idretten, har hun vært brukt som ekspertkommentator på TV, så hun har hele tiden vært med innen friidretten. Kontakten med miljøet har hun holdt ved like.

Forholdet mellom far og datter er gjenopptatt, men Petar Vukicevic legger ikke skjul på at han er skeptisk til om datteren kan komme tilbake etter et så langt opphold som hun har hatt.

– Jeg er skeptisk, men ser også ut fra den treningen hun gjør og de testene hun har vært gjennom, at mye ligger til rette for at dette kan gå bra, sier trenerpappaen.

Usikker

At det blir comeback på Christina Vukicevic i løpet av sommeren virker helt sikkert, men foreløpig har hun ikke blinket seg ut noen spesiell konkurranse.

– Jeg kommer til å konkurrere i løpet av sommeren. Kanskje blir det midt på sommeren, men det kan også bli både før og senere. Når jeg stiller med nummer på brystet, er jeg i alle fall sikker på at jeg skal være på et ganske høyt nivå, sier hun.

– Og hvor god kan du bli?

– Det er ikke noe mål for meg å komme tilbake på det nivået jeg var. Jeg tror det skal være mulig å bli enda bedre, sier Christina Vukicevic, som også sier at det store målet for henne er OL i Rio i 2016.

Likevel er ikke det noe hun tenker på til daglig. Foreløpig tar hun en dag av gangen i treningen mot et skikkelig comeback på friidrettsbanen.

Populært