Stabæk forlenget seiersrekken

Stabæk fortsetter å imponere i eliteserien. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Valentin Diomande og Ernest Asante sørget for at Stabæk tok sin femte strake seier i eliteserien. Lørdag ble Vålerenga slått med 2-0 på bortebane.

Vertene skapte flest sjanser, men måtte gå målløse av banen for andre kamp på rad.

Vålerenga gikk ut i et forrykende tempo og skapte flere store muligheter til å score. Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid og Deshorn Brown fikk ikke ballen forbi Mande Sayouba i Stabæk-buret da de fikk muligheten.

Etter 35 minutter ble Giorgi Gorozia sparket ned i feltet av Jonatan Tollås Nation. Vålerenga-stopperen, som spilte sin første kamp for klubben, var på etterskudd og straffesparket var helt korrekt.

Adama Diomande var sikker fra elleve meter og scoret sitt annet mål for Stabæk i årets eliteserie.

Holdt nullen igjen

I starten av annen omgang fortsatte Vålerenga å styre kampen. Ved flere anledninger så det ut til at scoringen skulle komme, men Sayouba fortsatte å storspille mellom stengene.

Dermed har Stabæk gått fem kamper på rad i eliteserien uten å slippe inn mål.

Før timen var spilt kastet Luc Kassi seg inn i en takling på Grindheim og pådro seg sitt andre gule kort i kampen. Med ti mot elleve gikk det mot enda større Vålerenga-dominans.

Spillemessig overtak

Likevel var det Stabæk og Asante som skulle gjøre seg gjeldende i målprotokollen igjen.

Asante kom seg løs på høyresiden. Den fotrappe vingen tok seg inn i banen og avsluttet elegant i nærmeste hjørne – utakbart for Vålerenga-keeper Michael Langer.

Vålerengas sjanser fortsatte å komme på løpende bånd etter 2-0-scoringen, men det ville seg ikke for Kjetil Rekdals mannskap lørdag.

Rekdal varslet konsekvenser etter den overraskende cupexiten mot Gjøvik-Lyn onsdag. Det resulterte i at Sivert Heltne Nilsen og Niklas Gunnarsson, som har vært involvert i alle Vålerengas kamper så langt i eliteserien, ikke var i kamptroppen.