Rosenborg lekte seg til ny seier

Alexander Søderlund scoret to nye mål lørdag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.

Tre mål før pause holdt i massevis for Rosenborg da Lillestrøm var på besøk. Med 3-0-seier er trønderne fortsatt alene på tabelltopp.

Kun Strømsgodset (1-1) har klart å ta poeng mot Kåre Ingebrigtsens mannskap så langt denne sesongen. Men et Molde som fortsatt er et stykke unna toppform seiler Rosenborg nå mer og mer opp som den store gullfavoritten i eliteserien.

Lørdag tok det laget litt over en halvtime å sikre seg tre poeng mot Lillestrøm. Første omgang var en oppvisning i effektivt angrepsspill mot et bortelag som aldri virket komfortable i sin nykomponerte 5-3-2-formasjon.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi starter kampen som vi gjør. Vi angriper virkelig godt, står høyt i banen og vinner ballen høyt i banen. Første omgang må ha vært artig å se på, oppsummerte Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Landslagsaktuell toppscorer

Hans kollega på motsatt benk var naturlig ikke like fornøyd.

– Vi var aldri med i kampen, det var ikke bra. Rosenborg herjet med oss i første omgang, og kampen er kjørt. Vi er litt bedre i annen omgang, men jeg tror de slappet litt av da og. Vi er glade for å komme unna dette med kun 0-3, oppsummerte Runar Kristinsson.

De to første scoringene kom ved toppscorer Alexander Søderlund. Først etter 13 minutter da Mike Jensen forsøkte en blanding av skudd og innlegg fra skrått hold. LSK-keeper Arnold Origi slo ballen ut i feltet, hvor Søderlund fikk kranglet ballen i mål.

2-0 kom sju minutter senere. Pål André Helland fikk tid til å sikte og slo lavt inn i feltet. Søderlund reagerte kjapt, kom seg inn bak forsvaret, og styrte ballen videre i mål. Hans niende scoring på de sju første kampene, noe som holder til å lede toppscorerlista klart.

– Det er fantastisk å se hvor mange som kommer her for å støtte oss, og å få være med på dette, sa spissen til CMore.

For et landslag som savner spisser seiler den tidligere Haugesund-spilleren opp som en høyaktuell spiller når Norge møter Sverige og Aserbajdsjan i juni.

– Det er ennå lenge til. Jeg må holde meg skadefri og spille bra framover, så er mulighetene der.

Roet ned

Rosenborgs tredje mål kom da Helland avsluttet en flott kontring etter 34 minutter. Jensen slo videre til kantspilleren, som la ballen til rette for seg selv, før han skrudde ballen opp i krysset.

Lillestrøm savnet både Marius Lundemo og Moryké Fofana, og ble ytterligere svekket da Stian Ringstad måtte byttes ut tidlig i oppgjøret. Gjestene var tannløse, og skal være glad RBK tok foten av gassen etter pause. Både Jensen og Helland ble byttet ut tidlig, før Stefan Strandberg måtte av med skade.

Med 24 scorede mål og 19 poeng er Rosenborg i rute til å være et topplag. For LSK har starten vært tyngre. Med seks poeng er laget for fullt i bunnstriden. Søndag faller de til kvalifiseringsplass om Strømsgodset tar poeng mot Bodø/Glimt.