Mektig snuoperasjon av Mjøndalen

STERK PRESTASJON: Mjøndalens Christian Gauseth reduserer til 2-3 i eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Tromsø i Mjøndalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mjøndalen nekter å gi opp. Laget var på vei mot sitt tredje strake tap på stillingen 0-2 og 1-3, men snudde til 4-3-seier hjemme mot Tromsø lørdag.

Tromsø har slitt på keeperplass denne sesongen. Benny Lekström har stått for et par grove tabber. Mot Mjøndalen var det Gudmund T. Kongshavns tur til å servere brølere. To tabber gjorde at MIF gikk fra 1-3 til 3-3 i løpet av et par minutter.

– Vi var død og begravet to ganger i dag, og det var langt fram. Det så tungt ut lenge, men vi fikk byttet litt og la om til tre bak. Det bor noe i disse gutta, som kommer fram når de lukter blod. Vi vant en knalltøff kamp, sa MIF-trener Vegard Hansen til CMore.

– Kjipt å få slike imot, sukket Kongshavn.

Snytt for straffe

Tidligere i uken stupte Tromsø ut av cupen etter tap mot annendivisjonslaget Senja.

– Vi følte at vi hadde bra kontroll på kampen hele veien, men når du ser på scoringene de får, kommer de ut av ingenting. Vi må luke vekk en del av tingene dere har sett, sa TIL-trener Steinar Nilsen til CMore.

Han følte at «Gutan» ble snytt for straffespark på stillingen 3-1. Uansett rotet bortelaget vekk det som så ut som en sikker seier.

Gjermund Åsen ga TIL ledelsen etter 21 minutter. Hans harde skudd gikk via Rhett Bernstein og i mål. Etter svakt forsvarsspill kunne Zdenek Ondrasek doble ledelsen da han satte ballen mellom beina på MIF-keeper Ivar Andreas Forn etter 28 minutter.

Mjøndalen reduserte seks minutter før hvilen da Michael Stilson ble felt av Gjermund Åsen. Straffen virket å være av den billige sorten.

– Så «grasalt» billig, sukket Åsen.

Avgjorde i siste minutt

Men Christian Gauseth viste ingen nåde da han reduserte. 13 sekunder inn i 2. omgang var Ondrasek på farten igjen, og via stolpen satte han inn 3-1.

Da var vertene på vei mot det tredje strake serietapet, men bruntrøyene viste igjen en solid moral. Kongshavn tabbe seg ut da Gauseth kriget inn 2-3 etter 73 minutter. Minuttet senere kom Kongshavn ut i feltet, men uten å få ballen og Bernstein fikk sitt første seriemål for sesongen servert.

I det 90. minutt var Mjøndalens snuoperasjon fullført. Et frispark fra Joachim Solberg Olsen ble styrt i mål fra Bernstein, som sendte ballen i bue over en noe hjelpeløs Kongshavn.

– Det er helt sinnssykt hvordan vi jobber og står opp for hverandre. Det er helt fantastisk, sa Solberg Olsen.