Chikere scoret fem da eliteserielagene avanserte

Vikings Osita Chikere var i scoringshumør torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Vikings Osita Chikere satte inn fem av lagets sju mål da Varegg ble slått 9-0 i cupen torsdag. Også Sarpsborg og Molde tok seg kontrollert videre.

Dermed ble det ingen flere cupbomber torsdag. Onsdag forsvant Vålerenga, Start, Haugesund og Tromsø ut mot lag fra lavere divisjoner.

Torsdagens store spiller ble Viking-spiss Osita Chikere. I serien har han fått få sjanser, og han brukte kampen mot 3.-divisjonslaget Varegg til å søke om mer spilletid. Den høyreiste angriperen scoret ekte hat trick på elleve minutter før pause, og satte inn ytterligere to mål etter hvilen.

Også Zymer Bytyqi, Jón Dadi Bödvarsson, Kristoffer Haugen og Anthony Soares scoret i Vikings storseier over bergenslaget.

Tidlig ledelse

I Molde ble det aldri spennende da byens eliteserielag møtte lillebror Træff. Allerede etter tre minutter av kampen scoret Agnaldo. Like etter pausen doblet Molde ledelsen da stortalentet Sander Svendsen satte inn 2-0 via et Træff-bein.

I første runde nøyde Molde seg med 2-0 da Brattvåg var motstander. Mot slutten av kampen torsdag slapp laget foten av gassen, og dermed ble resultatet det samme.

Sarpsborg hadde på papiret den tøffeste oppgaven av de tre eliteserielagene torsdag. Motstander Grorud hadde vunnet de tre første kampene i 2. divisjon. Bojan Zajic sørget for at det aldri ble virkelig spennende med sine to mål før pause. Liridon Kalludra fastsatte resultatet til 3-0 i annen omgang med en avslutning fra skrått hold.

Tredje runde blir satt opp av NFF fredag.