Messi-magi senket Bayern

Lionel Messi var ustoppelig onsdag. Foto: Gustau Nacarino / Reuters / NTB scanpix.
Lionel Messi var ustoppelig onsdag. Foto: Gustau Nacarino / Reuters / NTB scanpix.

Bayern München holdt unna i 77 minutter før Lionel Messi stjal showet. Argentinerens to sene mål senket tyskerne, og på overtid økte Neymar til 3-0 for Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han er helt enkelt en spiller det er umulig å beskrive. Du må bare se ham i aksjon, lød dommen fra Barcelona-lagkamerat Javier Mascherano.

Ros vanket også fra Gerard Pique.

– Når Messi er i det humøret, er han ustoppelig. I kveld viste han sitt enorme talent igjen, sa Pique.

Cristiano Ronaldo satte inn sitt 76 mål i mesterligaen tirsdag. Det utlignet Messi med sitt niende mål for sesongen da han ga Barcelona ledelsen etter 77 minutter.

Les også: Juventus tok første stikk

Sørtyskerne måtte omsider gi etter for spanjolenes overtak på Camp Nou. Dani Alves sto for forspillet ute på høyrekanten, mens Messi fullførte det hele med et flott skudd med venstrefoten fra 16 meter.

Den lille magikeren limte ballen nede ved stolperoten bak Manuel Neuer, som lenge avverget det vertene bød på offensivt. Messi ble omfavnet av lettede lagkamerater.

Rundlurte Boateng

Bare tre minutter senere sørget Messi for at Barcelona tar med seg et meget godt utgangspunkt til München neste uke.

Messi danset seg gjennom, gjorde narr av Jérôme Boateng – som hjelpeløst ble liggende igjen på gressmatta – før han løftet ballen over Neuer så vertene kunne juble over 2-0. Scoringen var Messis 77. i mesterligaen, ett mer enn Ronaldo. På overtid kunne Neymar øke til 3-0 etter pasning fra Messi.

Da skjønte den tidligere Barcelona-treneren Pep Guardiola hvor det bar. Returkampen mot gamleklubben synes å bli av mer akademisk interesse. Ansiktsuttrykket til Guardiola bar tydelig preg av fortvilelse.

Kontringsstyrke

– En eksepsjonell kamp. Bayern hadde vel knapt et skudd på mål, sa Barcelonas Gérard Pique.

Og rett var det. Barcelona hadde 17 avslutninger mot Bayerns åtte, men det var en helt annen presisjon hos vertene. For Bayern hadde ingen avslutninger på mål, Barcelona åtte, ifølge UEFAs tall.

– Bayern har et stort lag. Vi utnyttet bare våre kontringer og spilte bra, fortsatte Pique.

– Vi visste at Pep uansett bane og stadion ønsker å vinne, spille og presse høyt. Men noen ganger tar du ta en sjanse, og vi vet at vi har mange spillere med kvalitet til å utgjøre en forskjell, sa Mascherano.

Nekter å gi opp

Bayern har ikke gitt helt opp. Tidligere i turneringen har laget snudd 1-3 mot Porto med 6-1 i returkampen.

– Vi så mot Porto at alt er mulig, men vi møter et helt annet lag denne gangen. Vi så i kveld at vi ikke fikk mange sjanser, men du skal aldri si aldri. Vi må prøve å beholde troen, sa Bayern-målvakt Manuel Neuer.

– Dette blir vanskelig, men vi skal gi alt i returkampen. Men det vil være en sensasjon (om vi klarer det), sa Bayern München-angriper Thomas Müller.

Av Messis mål i den gjeveste europacupen, er hele 60 kommet med venstrefoten, bare 13 med høyre. Fire mål er kommet med hodet.

Returkampen spilles i München tirsdag. Dagen etter skal Juventus forsvare 2-1 fra hjemmemøtet med Real Madrid.

Finalen spilles i Berlin 6. juni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært