Nørstebø-dobbel holder liv i kvartfinalehåpet

Norges ishockeyspillere kunne juble for sin første seier i årets VM da Slovakia ble slått 3-2 onsdag. Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix.
Norges ishockeyspillere kunne juble for sin første seier i årets VM da Slovakia ble slått 3-2 onsdag. Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix.

To mål av unggutten Mattias Nørstebø og ett av Mats Rosseli Olsen gjorde at Norge snudde 0-2 til 3-2 over Slovakia. Det holder kvartfinaledrømmen levende i ishockey-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en brennhet og nervepirrende avslutning på 3. periode holdt Norge unna og sikret seg sine tre første poeng i mesterskapet onsdag kveld. Slovakia ble med tapet stående med sine sju poeng.

Siden Finland trolig slår Slovenia torsdag, er det etter alt å dømme nettopp Slovakia som Norge må kjempe mot for å nå kvartfinalen.

Mens Norge har igjen kamper mot Slovenia, Danmark og Hviterussland, skal Slovakia opp mot Finland, Russland og USA. For Norges del er det å håpe at allerede kvartfinaleklare lag er villig til å gi alt også i sine siste kamper mot slovakene.

Les også: Norge ydmyket av Finland

Etter tre strake tap kom oppturen Norge hadde ventet på, men kanskje ikke forventet. Slovakia er ranket som nummer fire i gruppe B, stilte med sju NHL-spillere og var stor favoritt.

– En veldig viktig seier, og en god kamp fra gutta. Lars Haugen sto dessuten veldig bra. Vi fikk en tøff start, men vi fikk endelig litt uttelling. Da har vi muligheter til å slå de beste, sa Roy Johansen til MAX.

Det startet ikke bra onsdag kveld heller. Norge ble hjemsøkt av to velkjente demoner som har herjet med laget så langt i mesterskapet: Baklengsmål etter utvisning, og manglende uttelling i overtall.

Hard straff

18.03 minutter ut i 1. periode gjentok historien med hard straff etter utvisninger seg. Slovakene nølte ikke da de fikk sin annen mulighet i overtallsspill. Nevnte Martinsen satt i fryseboksen da Slovakia tok ledelsen. Lars Haugen måtte gi retur på skuddet fra NHL-stjernen Marian Gaborik, og Tomás Surový satte inne returen mot sin tidligere lagkamerat i Dinamo Minsk, Lars Haugen.

I starten på 2. periode hersket det totalt kaos foran buret til Haugen, og etter at Mats Rosseli Olsen mistet pucken på vei framover endte det hele med at Marek Daloga satte inn 2-0 på en perle av et langskudd.

Endelig

Så startet opphentingen, og endelig kom scoringen hele den norske troppen har ventet på. I det 14. forsøket i overtall i VM lyktes Norge. Før kampen mente trener Roy Johansen at det var selve nøkkelen til suksess mot Slovakia.

Trønderen og Brynäs-proffen Mattias Nørstebø satte inn målet etter assist fra Jonas Holøs og Mathis Olimb. Det ga sårt tiltrengt selvtillit for Norge i de svært viktige kampene som gjenstår i VM, og den kom dessuten raskere enn som så. Norge fikk blod på tann etter sitt første mål, og ti minutter etter ble det 2-2. Denne gangen var det Mats Rosseli Olsen som styrte inn et skudd fra Morten Ask i spill fem mot fire.

Knappe to minutter inn i 3. periode kom suseren som ordnet 3-2 til Norge. 19 år gamle Mattias Nørstebø sendte i vei en suser fra distanse og bidro med sin annet mål for dagen. Det ble vinnermålet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden