Hilde vraket fra landslaget

Tom Hilde er vraket til sesongens landslagstropp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Tom Hilde er vraket til sesongens landslagstropp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tom Hilde var ikke blant de fem hopperne landslagstrener Alexander Stöckl tok ut i kommende sesongs landslagstropp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble klart under et pressetreff onsdag.

Anders Fannemel, Rune Velta, Johann Forfang, Phillip Sjøen og Kenneth Gangnes utgjør sesongens landslag.

Anders Bardal og Anders Jacobsen la opp etter årets sesong.

Det var fra før kjent at Stöckl ville redusere landslaget fra seks til fem utøvere.

– Det er litt større gap enn ventet mellom de på landslaget og de nest beste. Derfor går vi ned fra seks til fem mann på hopplandslaget, sa landslagstreneren til NTB tirsdag.

Fannemel, Velta, Forfang og Sjøen var alle naturlige valg. Den siste plassen var det ventet at ville stå mellom Tom Hilde, Andreas Stjernen og Kenneth Gangnes.

Med blant annet sjuendeplass fra verdenscuprennet i Vikersund i februar, var det 25 år gamle Gangnes fra Gjøvik som fikk den siste plassen.

– Min feil

Hilde ønsker ikke kritisere laguttaket. Han legger skylden på seg selv.

– Det mest naturlige er å reagere med sinne, og jeg gjør jo for så vidt det, bortsett fra at jeg er reflektert nok til å skjønne at det er ene og alene min feil. Jeg blir sur på meg selv og irritert over at jeg har satt meg i denne situasjonen, sier Hilde til NRK.

27-åringen har totalt tre individuelle seirer i verdenscupen i løpet av sin karriere. Den første tok han i italienske Val di Fiemme i 2008, mens den foreløpig siste kom i østerrikske Bischofshofen i 2011. Hans forrige pallplassering kom i Sapporo for drøyt to år siden.

Bakgrunn: Stöckl kutter landslaget fra seks til fem hoppere

Til Østerrike

Neste uke samler Stöckl hopperne i Trondheim. I slutten av måneden venter hopping i Lillehammer. I juni tar Stöckl med seg hopperne på tidagers turné i hjemlandet Østerrike.

– Vi må bli flinkere til å takle ulike bakker. Vi må bruke minst mulig tid på å tilpasse oss nye bakker. Her hjemme blir det gjerne til at en hopper mye i den samme bakken på grunn av store reiseavstander mellom bakkene. Det er annerledes i Østerrike, hvor du kan rekke fem-seks bakker på to timers kjøring, sa Stöckl.

Kvinnelandslaget kommende sesong består av Line Jahr og Maren Lundby.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært