Stöckl: – Større gap enn ventet ned til de nest beste

Alexander Stöckl har tatt ut neste sesongs hopplandslaget. Først onsdag offentliggjør østerrikeren hvilke hoppere som har fått klarsignal. (Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix)
Alexander Stöckl har tatt ut neste sesongs hopplandslaget. Først onsdag offentliggjør østerrikeren hvilke hoppere som har fått klarsignal. (Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix)

Alexander Stöckl har tatt ut neste sesongs hopplandslag. Han kutter fra seks til fem utøvere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veteranene Anders Bardal og Anders Jacobsen har lagt opp. Det åpner for landslagsplass for unggutta Philipp Sjøen og Johann Forfang, som begge imponerte sist sesong.

– Det var ganske klart hvem som skulle med på årets landslag, men det er alltid vanskelig om den siste plassen, sier Stöckl til NTB.

Først onsdag offentliggjør han laget.

– Det er litt større gap enn ventet mellom de på landslaget og de nest beste. Derfor går vi ned fra seks til fem mann på hopplandslaget, sier landslagstreneren.

– Men vi skal hoppe med full kvote i verdenscupen. Den sjette plassen blir mer en hospiteringsplass. Vi velger mer rotasjon på dem som skal få slippe til blant de beste, forklarer Stöckl.

Må takle ulike bakker

Neste uke samler han hopperne i Trondheim. I slutten av måneden venter hopping i Lillehammer. I juni tar Stöckl med seg hopperne på tidagers turné i hjemlandet Østerrike.

– Vi må bli flinkere til å takle ulike bakker. Vi må bruke minst mulig tid på å tilpasse oss nye bakker. Her hjemme blir det gjerne til at en hopper mye i den samme bakken på grunn av store reiseavstander mellom bakkene. Det er annerledes i Østerrike, hvor du kan rekke fem-seks bakker på to timers kjøring, sier Stöckl.

Smertefri Fannemel

I løpet av ti dager skal hopperne sette utfor i Stams, Innsbruck, Ramsau og Bischofshofen.

Spesielt for Anders Fannemel er bakketilpasning viktig foran 2015/16-sesongen.

– Anders var i verdenstoppen i fjor, men slet med kneet mot slutten av sesongen. Men han må klare å tilpasse seg ulike bakker raskere. Han trenger tre-fire hopp for å finne rytmen der andre klarer det på to, sier Stöckl.

– Hva med kneet hans?

– Det er under kontroll. Jeg snakket med Anders i går (mandag). Han sa til meg at han ikke har smerter i kneet. Det lover godt, sier landslagstreneren.

Ga bort for mange poeng

Verdensrekordholder Fannemel og verdensmester Rune Velta er allerede bekreftet med på landslaget.

– Rune har fått et mye større eierskap til hoppingen sin. Han har fått resultater sent i karrieren, men har vært veldig dedikert hele veien. Jeg tror han blir oftere å se helt i toppen etter at han viste noe spesielt i et prestisjerenn som VM, tror Stöckl.

Duoen får trolig med seg unggutta Sjøen og Forfang på landslaget.

– Philipp har en utfordring hva gjelder stilpoeng. Han slet med nedslag på lange hopp. Det er hans viktigste oppgave, sier Stöckl.

– Johann trenger mer fysisk trening og må øke spensten over lang tid. Det er prioritet allerede i sommer. Han brukte mer tid på fysisk trening i fjor, og det slo bra ut både i junior-VM og verdenscupen, sier Stöckl.

Det er kamp om den siste landslagsplassen. Både Tom Hilde og Andreas Stjernens plasser fra i fjor er under press.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært