Mourinho tror ikke på rekord

Chelsea-manager José Mourinho har mye å glede seg over. (Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix)
Chelsea-manager José Mourinho har mye å glede seg over. (Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix)

Chelsea-manager José Mourinho tror aldri han vil komme i nærheten av merittlista til tidligere Manchester United-sjef Sir Alex Ferguson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skotten førte United til i alt 13 ligatitler i sin tid på Old Trafford. Det er rekord i trenersammenheng i England. Mourinho har ingen tro på at han på sikt kan matche Fergusons bravader.

– Jeg har en lang vei å gå, men Sir Alex la lista helt umulig høyt for alle andre. Jeg kan ikke vinne 13 Premier League-titler, sier portugiseren til BT Sport.

Tre titler

– Jeg kan vinne 13 ligatitler, jeg tror jeg har åtte så langt. Men 13 i Premier League har jeg ingen sjanse på, tilføyde han.

Søndag sikret Chelsea seg årets ligatittel med 1-0-seier mot Crystal Palace hjemme på Stamford Bridge. Mourinho har dermed tatt tre seriemesterskap som trener i London-klubben. Også i 2004/05 og 2005/06 gikk Chelsea til topps under 52-åringens ledelse.

Sir Alex Ferguson var 51 år da han tok sin første ligatittel med Manchester United. Likevel tror ikke Mourinho at han noen gang vil matche den avgåtte United-legenden.

Får hylles

Chelsea-kaptein Joh Terry nøler ikke med å gi sjefen mye av æren for suksessen klubben nå opplever.

– Han har vært fantastisk og fortjener mye respekt. Vi har vært et topplag siden dag én. Det sterkt å klare det, sier han.

– Han fortjener mye av æren, og det gjelder også teamet rundt ham. Lag kommer hit for å gjøre det vanskelig for oss, men han finner en måte bryte dem ned på. Derfor er han den beste. Vi elsker å jobbe med ham, tilføyer Terry.

Også denne sesongens ligacup-trofé fant veien til premieskapene på Stamford Bridge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært