Hemmelig Pacquiao-skade kan gå til retten

Manny Pacquiao tapte klart mot Floyd Mayweather. (Foto: Steve Marcus, Reuters / NTB scanpix)
Manny Pacquiao tapte klart mot Floyd Mayweather. (Foto: Steve Marcus, Reuters / NTB scanpix)

Kampen mellom Manny Pacquiao og Floyd Mayweather endte med et klart nederlag for filippineren. Nå kan han bli straffet for å ha holdt en skulderskade hemmelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Sky Sports skal 36-åringen opereres for en skulderskade i løpet av kort tid. Skaden skal ha vært der allerede før gigantkampen startet. Problemet er at han opplyste til Nevada Athletic Commission at skulderen var fin. Det kan gi rettslig etterspill.

Som øverste myndighet for kampen kan usanne opplysninger til kommisjonen føre til bøter eller suspensjon.

– Vi skal samle inn all fakta og følge opp saken. Vi må være sikre på at bokserne gir oss korrekt informasjon, sier formann Francisco Aguilar.

Pacquiao svarte nei da han ble spurt om han hadde en skade dagen før den store kampen. På samme tid fikk han, med Det amerikanske antidopingforbundets (USADA) tillatelse, en injeksjon for å gjøre smertene i skulderen mindre.

I teamet til den filippinske bokseren mener man derfor at de hadde informert om skaden, men USADA hevder på sin side at deres oppgave kun var å gjennomføre dopingtester. I så måte var de kun en tredjepart.

– Enten begikk de en fryktelig feil ved å ikke følge reglene, eller så prøvde de å holde det hemmelig for motstanderen, sier USADA-sjef Travis Tygart.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært