Norge ydmyket av Finland

Joonas Kemppainen (t.v.) scorer Finlands andre mål bak Norges målvakt Lars Volden under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Finland i Cez Arena i Ostrava mandag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Joonas Kemppainen (t.v.) scorer Finlands andre mål bak Norges målvakt Lars Volden under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Finland i Cez Arena i Ostrava mandag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Norges ishockeykrigere var aldri nærheten av å ta poeng mot Finland i ishockey-VM mandag. Kampen endte med 0-5-tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finland var frekt effektive i overtall og utnyttet Norges mange utvisninger da de vant 5-0 i ishockey-VM mandag.

Både 1-0, 2-0 og 3-0 kom da Norge hadde færre folk på isen. Å unngå tidlige utvisninger har vært et tema gjennom mesterskapet, ikke minst etter at Russland scoret umiddelbart i den 1. perioden sist fredag da Norge spilte med én mann mindre.

Likevel var det akkurat det som skjedde da Finland gikk opp i 1-0 mandag. Denne gangen var det Finlands-proffen Alexander Bonsaksen som satt i boksen da Esa Lindell styrte inn skuddet fra Jussi Jokinen etter 5.05 minutter. Finnene utnyttet første overtallsspill på forbilledlig vis.

Norge var tidvis hardt presset i 1. periode, og Finland kunne ha ledet mer. Norge fikk mulighet til å spille 5 mot 3 i de siste 25 sekundene av perioden, men klarte ikke å utnytte overtallet.

5 mot 3

Det gjorde derimot Finland da de fikk spille 5-3 to ganger midtveis i 2. periode. I over fem sammenhengende minutter var Norge i undertall på det tidspunktet.

På 2-0 satt igjen Bonsaksen i fryseboksen, og det samme gjorde Patrick Thoresen. Rett før Thoresen skulle inn igjen, scoret Finland ved Joonas Kemppainen. Da var det spilt 28.39 minutter.

Samme mann ordnet 3-0 mindre enn to minutter senere. Denne gangen var det Niklas Roest og Morten Ask som hadde pådratt seg tominuttere. Finland vant skuddstatistikken hele 13-4 i den 2. perioden, og tidvis gikk det hett for seg foran målet til Lars Volden i CEZ Arena.

Rögle-keeper Volden var igjen tilbake i det norske buret etter at Lars Haugen spilte og ble kåret til Norges beste i lørdagens kamp mot USA.

Aldri vunnet

Med 3-0 å ri på gikk tempoet naturlig nok noe ned i sisteperioden. Finland var ikke lenger like ivrig på å dundre løs framover i starten på perioden, men likevel pyntet de på til både 4-0 og 5-0. Begge de to siste målene kom i spill fem mot fem. Jyrki Jokipakka og Jussi Jokinen var målscorere.

Norge forsøkte seg et par ganger, men de store sjansene uteble og de måtte gå målløse av isen for første gang hittil i mesterskapet.

Norge har spilt 20 ganger mot Finland i VM- og OL-sammenheng, men har aldri vunnet. Det nærmeste de har kommet var en uavgjort i 1996. Finland er sammen med Russland den eneste nasjonen som Norge aldri har slått i VM eller OL.

Norges neste kamp er mot Slovakia onsdag. Det blir en ny tøff utfordring for de norske isbjørnene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært